ABDULLATİF EL KANU'DAN KUDÜS KILICI AÇIKLAMASI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü, Kudüs Kalkanı tatbikatının direnişin hazırlığını artırmanın yanı sıra Filistinli grupların Siyonist rejime karşı yeteneklerini göstermeyi amaçladığını söyledi. 

Görüntülenme: 946 Tarih: 17 Aralık 2021 10:15
ABDULLATİF EL KANU'DAN KUDÜS KILICI AÇIKLAMASI

El Mayadin'e göre, Hamas sözcüsü Abdul Latif el-Qanu, hareketin 34. yıldönümü vesilesiyle, "Kudüs Kalkanı" tatbikatının işgalci rejime Gazze'ye saldırırsa unutulmaz bir ders alacağına dair bir mesaj olduğunu söyledi. 

Al-Qanu, direniş güçlerinin son zamanlarda Siyonist rejimle "Kudüs'ün Kılıcı" savaşında yaşanan çatışmalardan sonra hasarı onardığını vurguladı ve Gazze Şeridi'ndeki tüm Filistin direniş grupları arasındaki uyum, koordinasyon ve birliğin altını çizdi.

Irkçı İsrail'in Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde Filistinlilere karşı savaşı 10 Mayıs'ta başladı ve terör rejimi İsrail ordusunun bazı yabancı aktörlerin aracılık ettiği Filistinli direniş gruplarına karşı koyamaması nedeniyle İsrail kabinesinin ateşkes çağrısı yapmasıyla 21 Mayıs'ta sona erdi. Bu savaşa "Kudüs'ün Kılıcı" adı verildi.

12 gün süren bu savaşta, Filistin direniş grupları sahada Siyonist düşmana karşı pek çok sürpriz yaşattı.

parstoday

Yorumlar