BATI ŞERİA'DA HAMAS'IN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMASI

 

Görüntülenme: 964 Tarih: 17 Aralık 2021 20:17
BATI ŞERİA'DA HAMAS'IN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMASI

İsrail işgal güçlerinin ve Ramallah'taki Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin bütün engellemelerine ve zorluklar çıkarmalarına rağmen bugün (17 Aralık Cuma) Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinde halk Hamas'ın kuruluşunun 34. yıl dönümünü kutlamak amacıyla Cuma namazı sonrasında büyük kalabalıkların katıldığı yürüyüşler düzenledi. 

Kutlama yürüyüşleri için Cuma namazı sonrasında bazı camilerin önlerinden harekete geçildi. Yürüyüşlere aralarında Filistin'in ileri gelen önder şahsiyetlerinin de yer aldığı büyük kalabalıklar katıldı. Yürüyüşlere katılanlar Hamas'ın ve onun askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın bayraklarını taşıdı ve direniş sloganları attılar. Filistin güvenlik güçlerinin bazı direniş önderlerinin peşine düşmesine ve onları gözaltına almalarına da tepki gösterdiler. 

Hamas'ın El-Halil'de, kuruluşunun 34. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek kutlama programı için bugün Cuma namazı sonrası Vesaya'r-Resul Camisi önünden harekete geçileceğini dünden duyurması üzerine Filistin Yönetimi'ne bağlı El-Halil Vakıflar Müdürlüğü dört camiyi Cuma namazına kapattı. 

Hamas'ın "Buluşma Yerimiz Kudüs" listesinden milletvekili adayı olanlar arasında yer alan Lema Hatır, Filistin Yönetimi'nin bunlardan Vesaya'r-Resul Camisi'ni özellikle, Hamas'ın 34. yıl yürüyüşünün buradan başlatılmasını engellemek amacıyla diğer üç camiyi ise alternatif olarak tercih edilmelerine engel olmak amacıyla Cuma namazına kapattığını dile getirdi. 

Ancak bu karara ve polisin bazı engeller çıkarmasına rağmen yine Cuma namazı sonrasında bazı camilerin önünden harekete geçilerek planlanan program uygulandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar