BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

Siyonist işgal güçleri bugün (17 Aralık Cuma) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve 11 Filistinliyi gözaltına aldılar. 

Görüntülenme: 1227 Tarih: 17 Aralık 2021 12:15
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Kudüs'te Eski Şehir bölgesine baskın düzenledi ve beş kişiyi gözaltına aldılar. Bunlardan üçünün Eymen, Muhammed ve Ahmed Kemal Guşe isimli kardeşler, diğerlerinin de Yusuf Muhammed ve Ömer İbrahim isimli iki genç olduğu belirtildi. Bu gençlerin Kudüs'ün Babu Hitta mıntıkasından oldukları bilgisi verildi.

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin vilayetinde bir bayanla bir genci gözaltına aldıkları, bir Filistinlinin de aracına el koydukları bildirildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Cenin'in Arrabe kasabasına baskın düzenleyerek 29 yaşındaki Nadire Talib Sadık Eş-Şair isimli bayanı evine girip arama yaptıktan sonra gözaltına aldılar. Aynı şekilde İbrahim Kerim Musa isimli genci de evine baskın düzenleyip sıkıca arama yaptıktan sonra gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri Siletu'z-Zahr kasabasında da Muhammed Hafız Rehhal isimli genci gözaltına aldılar. 

Nablus'un kuzeyindeki Burka kasabasına yaptıkları baskında da Muhammed Şebib ile oğlu Amr'ı ve Abdülhalim Imad Dağles isimli şahsı gözaltına aldılar. İşgal güçlerinin bu kasabaya kalabalık bir ekiple baskın düzenledikleri ve Muhammed Şebib'in evinin çatısına çıktıkları belirtildi. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar