FETİH HAREKETİNE BÜYÜK TEPKİ

Fetih üyelerinin Lübnan’daki Burc Eş-Şimali Kampı’nda cenaze törenine katılanların üzerine ateş açarak gerçekleştirdikleri katliama Filistinli gruplardan ve insan hakları örgütlerinden tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Görüntülenme: 762 Tarih: 13 Aralık 2021 17:13
FETİH HAREKETİNE BÜYÜK TEPKİ

İslami Cihad Hareketi, Burc Eş-Şimali Kampı’nda düzenlenen cenaze törenine ateş açılarak gerçekleştirilen korkunç cinayeti kınadı.
 

İslami Cihad Hareketi Lübnan temsilcisi İhsan Ataya, Şihab Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Şehit mühendis Hamza Şahin’in Burc Eş-Şimali Kampı’ndaki cenaze törenine katılanlara ateş açılması mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilere yönelik çirkin bir cinayettir ve kamplardaki toplumsal barışı tehdit etmektedir” dedi.
 

Cenaze törenine ateş açanların en kısa sürede ilgili mercilere teslim edilmesini isteyen Ataya, Filistinli gruplara da Filistin halkına ve direnişine karşı silah kullanılmasını kınamaları çağrısında bulundu.
 

İslami Cihad Hareketi temsilcisi, korkunç cinayetin daha büyük olaylara yol açmaması için Filistinli gruplarla ve Lübnanlı yetkililerle görüşmelerde bulunduklarını ifade etti.
 

Uluslararası Filistin Halkının Haklarını Destekleme Heyeti de konuyla ilgili yayınladığı bildiride, cenaze törenine katılanlara ateş açılmasının insani, milli ve hukuki yönden kınanmayı gerektiren çirkin bir cinayet olduğunu söyledi.
 

Bildiride, olayın daha fazla büyümemesi için soruşturma başlatılıp sorumluların adalete teslim edilmesi çağrısı yapıldı.
 

Halk Direnişi Hareketi, Direniş Komiteleri ve Ahrar Hareketi de yayınladıkları bildirilerle Fetih üyelerinin Burc Eş-Şimali Kampı’nda gerçekleştirdikleri katliamı şiddetle kınadı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar