HAMAS CENAZE NAMAZINA SALDIRANLARIN BULUNMASINI İSTEDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Lübnan’ın güneyindeki El-Burc Eş-Şimali Kampı’nda cenaze törenine katılanların üzerine kasıtlı olarak ateş açılmasıyla ilgili ayrıntılı bilgi vererek, olaydan Filistin Ulusal Güvenlik Güçleri’nin sorumlu olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 753 Tarih: 13 Aralık 2021 19:20
HAMAS CENAZE NAMAZINA SALDIRANLARIN BULUNMASINI İSTEDİ

Hamas, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistin Yönetimi’ne bağlı Filistin Ulusal Güvenlik Güçleri unsurlarının binlerce kişinin katıldığı cenaze törenine otomatik silahlarla ve öldürme amacıyla ateş açtıklarını ifade etti.
 

Cinayetin şehit Hamza Şahin’in cenaze namazı El-Burc Eş-Şimali Kampı’ndaki camide kılındıktan sonra kamp mezarlığında defin yapılırken gerçekleştiğini açıklayan Hamas, cenaze töreninin tüm ayrıntıları üzerinde daha önceden Filistinli gruplar ve Lübnanlı yetkililerle anlaşma sağlandığına dikkat çekti.
 

Bildiride, cenaze törenine katılanlara ateş açılmasının Hamas’ın Lübnan’daki üyelerinden ve Aynu’l-Hulve Kampı sakinlerinden 30 yaşındaki Muhammed Taha’nın, El-Miye ve Miye Kampı sakinlerinden 22 yaşındaki Hüseyin Muhammed El-Ahmed’in ve yine aynı kampın sakinlerinden 21 yaşındaki Ömer Muhammed Es-Sihli’nin şehit düşmesine yol açtığı, Es-Sihli’nin ailesinin tek çocuğu olduğu kaydedildi.
 

Açılan ateş sonucu cenaze törenine katılanlardan yaralananlar da olduğunu ifade eden Hamas, işlenen kasıtlı cinayetten tamamen Filistin Ulusal Güvenlik Güçleri’nin sorumlu olduğunu bildirdi.
 

Yaşananlardan Ramallah’taki Filistin Yönetimi’ni ve Lübnan’daki güvenlik birimini sorumlu tutan Hamas, katillerin yargılanmak üzere Lübnan güvenlik güçlerine teslim edilmelerini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar