ŞEYH RAİD SALAH SERBEST

İşgal güçleri, 1948’de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren ve İsrail tarafından yasaklanan İslami Hareket’in lideri Şeyh Raid Salah’ı 16 ay esir tuttuktan sonra bugün serbest bıraktı. 

Görüntülenme: 1045 Tarih: 13 Aralık 2021 08:31
ŞEYH RAİD SALAH SERBEST

Çok sayıda Filistinli ellerinde yeşil sancaklarla Şeyh Raid Salah’ı karşılamak için Mecdu Cezaevi önünde toplandı.
 

Şeyh Raid Salah’ın yaşadığı Ummu’l-Fahm kentinde de karşılama töreni için Pazar gününden bu yana hazırlık yapıldığı ve 1948 Arapları Yüksek Takip Komitesi’nin kapsamlı bir karşılama programı hazırladığı, Şeyh Raid Salah’ın serbest bırakılmasıyla başlayacak programın Ummu’l-Fahm kentinde düzenlenecek araç konvoyuyla devam edeceği, Şeyh Raid Salah’ın ve diğer bazı şahsiyetlerin konuşacağı basın toplantısının ardından kutlamaların kabulüyle programın sona ereceği bildirildi.
 

Hayfa kentindeki İsrail Sulh Mahkemesi, 24 Kasım 2019’da Şeyh Raid Salah’a “teröre teşvik” ve “yasaklı örgütü desteklemek” suçlamalarını yöneltmiş, 10 Şubat 2020’de Şeyh Raid Salah’ın 28 ay hapsine ve gözaltında tutulduğu 11 ayın mahkûmiyet süresinden düşülmesine hükmetmişti.
 

İşgal güçleri onlarca yıldır Şeyh Raid Salah’ı susturmak ve etkisiz hale getirmek için gözaltına alma, ev hapsine mahkûm etme, ülke dışına çıkma yasağı, Kudüs’ten ve Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verme gibi her yola başvuruyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar