SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DA BARIŞÇIL GÖSTERİLERE MÜDAHALE ETTİ

İsrail işgal güçleri Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde, işgal rejiminin baskılarına ve yahudileştirme politikalarına karşı haftalık olarak düzenlenen protesto gösterilerine yine müdahale etti ve onlarca kişi saldırılardan fiziksel olarak zarar gördü.  

Görüntülenme: 889 Tarih: 16 Ekim 2021 14:26
SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DA BARIŞÇIL GÖSTERİLERE MÜDAHALE ETTİ

Kefer Kaddum kasabasında yahudileştirme faaliyetlerine karşı düzenlenen barışçıl yürüyüşe işgal güçlerinin müdahale etmesi sonucu iki genç yaralanırken onlarca kişi de atılan gaz bombalarından etkilendi.

İşgal güçlerinin bu bölgede ayrıca tarım arazilerine giden bazı yolları toprak kütlelerle kapatarak çiftçilerin arazilerine ulaşmalarını engellediği haber verildi. 

Selfit'in doğusundaki Yasuf köyünde zeytin toplayan çiftçilere yahudi yerleşimcilerin saldırması sonucu dört kişi yaralandı, bedenlerinde şişmeler ve morluklar meydana geldi. Buradaki çiftçilerden Yusuf Hamude, kendilerinin zeytin topladıkları sırada 30 kadar yerleşimcinin taşlarla ve sopalarla üzerlerine saldırdıklarını ifade etti. Yerleşimci saldırganların kendisinin arabasının camlarını kırdıklarını, Cimane Süleyman isimli bir bayan çiftçinin yüzüne de biber gazı sıktıklarını belirtti. 

İşgal yönetimi Yasuf köyünün toprakları üzerine kurulu bir yahudi yerleşim merkezinin genişletilmesi amacıyla onlarca dönüm arazinin gasp edileceğine dair geçtiğimiz çarşamba günü tebligatta bulunmuştu. 

İşgal güçleri Kudüs'ün kuzeybatısındaki Biddu kasabasına da baskın düzenlediler. Baskın yüzünden çıkan çatışmalarda birçok kişi yaralandı. İşgalciler ahaliye lastik kaplamalı mermilerle, gaz ve ses bombalarıyla saldırdılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar