MESCİDİ AKSA HATİBİ ŞEYH MUHAMMED HÜSEYİN'DEN İSLAM ÜMMETİNE ÇAĞRI

Cuma hutbesinde cemaate hitap eden Şeyh Muhammed Hüseyin bütün İslam ümmetini, ümmetin kutsal değerlerini korumak ve esirlere sahip çıkmak için bütün gücüyle çaba sarf etmeye çağırdı.  

Görüntülenme: 1244 Tarih: 16 Ekim 2021 22:54
MESCİDİ AKSA HATİBİ ŞEYH MUHAMMED HÜSEYİN'DEN İSLAM ÜMMETİNE ÇAĞRI

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi'nin verdiği bilgilere göre İsrail işgal güçlerinin Mescidi Aksa'nın sıkı tedbirler almasına rağmen bugün Cuma namazında Kudüs ve Filistin halkı yine bu kutsal mabede akın etti ve 45 bin kişi Cuma namazını burada kıldı. 

Verilen bilgilere göre işgal rejimi Cuma namazında büyük kalabalık oluşmasını engellemek için Filistin ahalisinin buraya ulaşmasını önleyecek tedbirler almaya çalışıyor. Kudüs'e Batı Şeria'dan gelen Filistinlilerin ulaşmasını engellemek veya zorlaştırmak için şehrin girişlerinde askeri kontrol noktaları oluşturuyorlar. 

Mescidi Aksa çevresinde de büyük bir polis yığını oluşturuluyor ve gelen herkesin kimliğini tek tek kontrol ediyorlar. 

Bütün bu engellemelere rağmen Filistin halkının Cuma namazını Mescidi Aksa'da kılmak için büyük çaba sarf ettiği ve bugün de Cuma namazında burada 45 bin kişilik bir cemaat oluştuğu belirtildi. 

Cuma hutbesinde cemaate hitap eden Şeyh Muhammed Hüseyin bütün İslam ümmetini, ümmetin kutsal değerlerini korumak ve esirlere sahip çıkmak için bütün gücüyle çaba sarf etmeye çağırdı. 

Şeyh Hüseyin hutbede, bugün isra mekanının ve esirlerin durumlarının tehlikede olduğuna dikkat çekerek gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi. 

Şeyh Hüseyin işgal rejimine yönelttiği mesajda da yahudilerin Mescidi Aksa'da ibadet etmelerine izin verilmesine dair mahkeme kararına dikkat çekerek, silahın gücünün kullanılması suretiyle yapılacak ibadetlerin gerçekten hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini, bir işgal mahkemesinden çıkan kararın Mescidi Aksa'nın realitesinde hiçbir değişiklik yapamayacağını vurguladı. 

Şeyh Hüseyin esirler konusuna da etraflıca değindiği hutbesinde, onların büyük haksızlıklara ve zulümlere maruz kaldığına dikkat çekerek Filistin halkının tümünün onlarla dayanışma, onlara destek verme ve sahip çıkma hakkının bulunduğunu ifade etti. Hüseyin, onların özgürlük ve onur esirleri olduğunu, mübarek vatanlarının ve topraklarının, şerefli halklarının özgürlüğe kavuşması için kendi özgürlüklerini feda ettiklerini dile getirdi. 

İşgal güçlerinin bugün Cuma namazı vaktindeki aramaları esnasında üç Filistinli genci de tutukladığı haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar