SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN BİNALARINA SALDIRDI

Filistin'in Selfit şehrinin kuzeyindeki Marda köyünde bugün (13 Ekim Çarşamba) sabahın erken saatlerinde silahlı yahudi yerleşimci çeteleri Filistinlilerin binalarına ve araçlarına saldırdı, duvarlara ve araçlara ırkçı siyonist içerikli yazılar yazdılar.  

Görüntülenme: 956 Tarih: 13 Ekim 2021 20:32
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN BİNALARINA SALDIRDI

Yerel kaynakların ve görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre terör ve saldırı eylemi gerçekleştirmek üzere hazırlıklı durumdaki silahlı yahudi militanlardan oluşan çeteler Filistinli vatandaşları, onların binalarını ve araçlarını hedef alarak şiddet gerçekleştirdiler. Binaların duvarlarına ve araçların üzerine ırkçı sloganik yazılar yazdılar. Yazılarında tehdit içerikli, Araplardan intikam alınmasını isteyen ifadeler kullandılar. 

Selfit Valisi Tümgeneral Abdullah Kemil, yahudi yerleşimcilerin vilayet içindeki saldırılarının artmasından doğan tehlikenin gittikçe büyümesine dikkat çekti. Bu arada son saldırılarında yazdıkları yazıların da içlerindeki kin ve nefret duyduklarını, Araplardan nefretlerini dile getiren ırkçı anlayışlarını dışa yansıttığını vurguladı. 

Vali Kemil Selfit'teki arazilerin ve ikamet bölgelerinin yerleşimci çetelerine karşı korunması için koruma komitelerinin oluşturulmasının artık bir zaruret haline geldiğini ifade etti. 

Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci çeteler Batı Şeria'nın her tarafında sürekli terör estiriyor. Bazen Filistinlilere saldırıyor, bazen onların arazilerini tahrip ediyor, ağaçlarını yakıyor veya kırıyor, evlerini yakıyor, koyun sürülerini ve tarım ürünlerini çalıyorlar. 

Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 164 yahudi yerleşim merkezi, 124 adet de oturum alanı olduğu ve buralarda toplam 700 bin yahudi yerleşimcinin ikamet ettiği tahmin ediliyor. 

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar