ABDUNNASIR FERVANE: 'SİYONİST REJİM HAPİSHANELERİNDEKİ ESİRLER BİR DEVRİM YAPABİLİR'

Filistin Esirler Heyeti bünyesindeki Araştırma ve Belgelendirme Birimi Başkanı Abdunnasır Fervane, siyonist hapishanelerde mahkumlara yönelik toplu işkence devam ederse, bu hapishanelerde bir devrimin beklenmesi gerektiğini söyledi. 

Görüntülenme: 1327 Tarih: 10 Eylul 2021 13:48
ABDUNNASIR FERVANE: 'SİYONİST REJİM HAPİSHANELERİNDEKİ ESİRLER BİR DEVRİM YAPABİLİR'

Filistin Esirler Heyeti bünyesindeki Araştırma ve Belgelendirme Birimi Başkanı Abdunnasır Fervane, "Siyonist hapishaneler, mahkumları bastırma ve onlara işkence etme konusunda tehlikeli bir aşamaya şahit olmaktadır” dedi.

Abdunnasır Fervane şu ifadelerde bulundu: ‘Mahkumların İsrail hapishanelerine nakli arttı ve bu onlara yönelik vahşi bir saldırının parçasıdır; Çünkü siyonistler Filistinli mahkumlar arasında, özellikle de İslami Cihad mahkumları arasında bir tür bölünme ve istikrarsızlık yaratmak istiyor.

Siyonistlerin bu eylemleri, başta İslami Cihad mahkumları olmak üzere mahkumlardan intikam almak ve topluca cezalandırmada bulunmak içindir; Bu hareketin mensubu olan mahkumlar bir bakıma baskı altında olmaları ve intikam için hücre hapsine alındı.

Hatta siyonistler, İslami Cihat mahkumlarının bir kısmını, firar eden mahkumlar hakkında bilgi almak için yeniden çağırdılar ve bu süreç devam ediyor.

Mahkumların genel seferberliğinin ardından Siyonist hapishanelerde yangın çıktı; öyle ki, mahkumlar Raymon İsrail Hapishanesinde bir odayı ateşe verdiler.

Hapishaneler yanmaya devam edecek ve mahkumlar eli kolu bağlı oturmayacak. Hapishanenin dışında bulunan Filistinliler de onları yalnız bırakmayacak ve hapishane yetkililerinin onları zorlamasına izin vermeyecekler.

Hapishanelerin durumu patlamanın eşiğindedir ve muhtemelen bu durum, Siyonist gardiyanlara karşı bir mahkûm devrimine dönüşecektir. Dolayısıyla artan gerilimden ve mevcut durumdan İsrail sorumludur.

İsrail hapishanelerindeki gergin durum devam edecektir ve bu durum önümüzdeki günlerde daha da şiddetlenebilir. Bu sorun, Siyonist rejimin liderlerinin intikamcı zihniyetinden kaynaklanmaktadır.

Siyonist hapishanelerdeki baskı, mahkumlara ve Filistin meselesine karşı vahşi bir saldırı ve doğrudan ve delice bir savaş boyutuna ulaştı. İsrail hapishane yetkilileri, Gilboa hapishanesindeki mahkumlara karşı aldıkları yenilgiden bir şey öğrenmedi ve öğrenmeyecek. Bu nedenle mahkumlardan intikam almaya çalışıyorlar.

Bu konu, durumda korkunç bir patlama yaşanmasına neden olacaktır. Mahkumların tepkisi muhtemelen hapishane görevlilerine karşı bireysel eylemlerle sınırlı kalmayacak ve onlara karşı kitlesel bir ayaklanmaya ve devrime neden olacaktır.’

Öte yandan dün öğleden sonra, işgal altındaki güney Filistin'de bulunan Raymon hapishanesinde Filistinli mahkumlar ve İsrail görevlileri arasında yaşanan şiddetli bir çatışmanın ardından mahkumlar hapishanenin yedinci hücresini ateşe verdi.

Siyonist görevliler hücrelere girmeye çalışan Filistinli mahkumlarla çatıştı. Bu arada, İslami Cihad Hareketine bağlı mahkumlardan biri protesto amacıyla yedi numaralı hücreyi ateşe verdi ve yangın hızla diğer odalara yayıldı.

Dün, Nakab hapishanesindeki Filistinli mahkumlar, siyonist rejimin kendilerine yönelik baskıcı eylemlerine yanıt olarak hapishanenin altıncı koğuşundaki yedi hücreyi ateşe verdi. Bu eylemin ardından, Raymon hapishanesinin mahkumları da dördüncü ve beşinci koğuşlarda birkaç hücreyi ateşe verdi.

Vaid Esirleri Derneği, işgal altındaki Filistin'de bulunan tüm hapishanelerdeki mahkumların transfer ve dağıtılmalarına ilişkin hiçbir talimata uymamaya ve ne pahasına olursa olsun güvenlik güçlerinin eylemlerine direnmeye karar verdiklerini bildirdi.

İsrail güvenlik güçlerinin Filistinli mahkumlara yönelik baskıları, altı Filistinli mahkûmun 6 Eylül Pazartesi günü işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Gilboa hapishanesinden kaçmasının ardından gerçekleşti ve daha sonra Siyonistler, mahkumların kaçmalarını önlemek için onların yerini değiştirmeye karar verdi.

rasthaber

Yorumlar