FİLİSTİN HALKI ŞEHİT ADİL VE IMAD IVADULLAH KARDEŞLERİ UNUTMADI

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın önde gelen komutanlarından ve işgale karşı gerçekleştirilen birçok önemli eyleme öncülük etmiş olan Adil ve Imad Ivadullah kardeşler şehit edilmelerinin 23. yıldönümü münasebetiyle anılıyor.  

Görüntülenme: 1241 Tarih: 10 Eylul 2021 23:39
FİLİSTİN HALKI ŞEHİT ADİL VE IMAD IVADULLAH KARDEŞLERİ UNUTMADI

Adil Ivadullah, 1967'de El-Bire'de dünyaya gelmiş ve Hamas'ın kuruluşunu ilan etmesinden itibaren bu hareketin saflarında yer alarak, hareketin askeri kanadının başını çeken komutanlarından Hasan Selame ve Muhyiddin Şerif'in gözetiminde, özellikle Yahya Ayyaş'ın şehit edilmesinin intikamı için gerçekleştirilen eylemlerin infazını yönetmişti. 

Onun kardeşi Imad Ivadullah ise 1969'da yine El-Bire'de dünyaya gelmiş ve o da Hamas'ın saflarında yer almıştı. Bir ara Filistin Yönetimi tarafından gözaltına alınarak dört ay hapiste tutulmuştu. Bu süre içinde işkenceye maruz kalan Imad Ivadullah daha sonra cezaevinden kaçmayı başarmıştı. 

Ancak onun cezaevinden kaçmasından kısa bir süre sonra 10 Eylül 1998 tarihinde, bu iki kardeş işgal güçleri tarafından şehit edilmişti. O yüzden bu iki kardeşin takibinde ve yerlerinin belirlenmesinde Filistin Yönetimi ile işgal rejimi arasındaki güvenlik işbirliğinin devreye girdiği düşünülmüştü. Bundan dolayı Filistin Yönetimi'ne yönelik sert eleştiriler ve tepkiler olduğu halde, bu yönetim işgal rejimiyle güvenlik işbirliğine son vermeme konusundaki ısrarını sürdürdü. 

Siyonist işgal rejimi bu iki şehidin naaşlarını 16 yıl süreyle ailelerine teslim etmedi. 16 yıl sonra morgdan çıkarılan naaşları Filistin'in Ramallah şehrinde düzenlenen ve büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreniyle defnedildi. 

İşgal rejimi halen çok sayıda Filistinli şehidin naaşını elinde tutmaktadır. Bunlardan bazılarını Rakamlar Mezarlığı'na gömdüğü bazılarını ise morglarda beklettiği tahmin ediliyor. İşgal rejimi Filistinli şehitlerin cenazelerini ailelerine teslim etmek için birçok önemli talepte bulunuyor ve onları bazı ağır şartlara zorluyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar