SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA 4 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Siyonist işgal güçlerinin Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde gündelik hale getirdikleri şafak baskınları bugün (3 Eylül Cuma) sabah da gerçekleştirildi. Bazı bölgelerde baskıncı siyonist eşkıyalarla Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi. Dört Filistinli tutuklandı.  

Görüntülenme: 1127 Tarih: 03 Eylul 2021 11:57
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA 4 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Batı Şeria'nın orta kesimindeki Ramallah'ta bazı mahallelere büyük bir işgalci birlik baskın düzenledi. Bu baskın esnasında Filistinliler ile işgalciler arasında çatışmalar meydana geldi. Filistinli gençler, baskın düzenleyen işgalcilerin tarafına patlayıcı maddeler attı. İşgalci askerler de gerçek mermilerle, lastik kaplamalı mermilerle, gaz bombalarıyla ve ses bombalarıyla saldırdılar. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri bu bölgede Et-Tire Mahallesi'nde Muhammed Nidal ve Mesud Samma'a adlı iki genci tutukladı. 

İşgal güçleri Ramallah'ta El-Mesayif Mahallesi'ne de baskın düzenledi ve burada da özgürleştirilmiş eski esirlerden Hassan Hıdır Eştiyye'yi tutukladılar. 

Batı Şeria'nın güney kesimindeki Beytlahm'a da baskın düzenleyen işgal güçleri burada özgürleştirilmiş eski esirlerden Hasan Şevke'nin Saf Caddesi'ndeki evini kuşatmaya aldı. 

İşgal güçleri bu şehrin girişlerine askeri kontrol noktaları koyarak geçen bütün araçları durdurup hem araçları hem de içlerindeki yolcuları aradılar. Aramalar trafiğin ciddi şekilde aksamasına neden oldu. 

Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki Tubas şehrine bağlı Akkaba kasabasında Muhammed Hayruddin Derağime isimli bir genci tutukladılar. 

İşgal güçleri Batı Şeria'da Filistinlilerin evlerine özellikle sabaha doğru insanların henüz yataklarından kalkmadıkları saatlerde baskınlar düzenleyerek, huzur içinde yatmalarına engel olmaya ve sürekli baskın endişesi yaşamalarına sebep oluyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar