GECE ŞAŞIRTMASI EYLEMİNDE BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

 

Görüntülenme: 1120 Tarih: 03 Eylul 2021 10:47
GECE ŞAŞIRTMASI EYLEMİNDE BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye uyguladığı insanlık dışı ablukanın kırılması amacıyla 28 Ağustos tarihinde yeniden başlatılan ve o tarihten bu yana kesintisiz bir şekilde her gece gerçekleştirilen gece şaşırtması eylemlerine dün (2 Eylül Perşembe) gece işgal güçlerinin müdahale etmesi sonucu bir Filistinli şehit olurken 15 Filistinli de yaralandı. 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin dün gece Gazze'nin doğusunda sınıra yakın bölgelerde gerçekleştirilen gece şaşırtması eylemlerine işgal güçlerinin müdahalede bulunması sonucu 26 yaşında bir genç karnından aldığı yaraların tesiriyle şehit olurken, 5'i çocuk olmak üzere 10 kişi muhtelif şekillerde yaralandı. Yaralılardan bazılarına mermi isabet ettiği, bazılarının da gaz bombalarının yaydığı boğucu gazdan veya bu bombalardan sıçrayan şarapnel parçalarından etkilendikleri belirtildi. 

Dün gece gençler Gazze Şeridi'nin doğusunda sınır şeridi boyunca beş ayrı noktada eylem düzenledi. Buraların Cibaliya mülteci kampının doğusu, Gazze şehrinin doğusu, El-Bureyc mülteci kampının doğusu, Han Yunus şehrinin doğusu ve Refah şehrinin doğusu olduğu belirtildi. 

İşgal güçleri göstericilerin üzerine gerek mermilerle ve gerekse hem gaz hem de ses bombalarıyla yoğun bir şekilde saldırı düzenlediler. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar