TERÖRİST İSRAİL FETHİ EL KARAVİ'YE BASKI YAPIYOR

 

Görüntülenme: 1182 Tarih: 13 Temmuz 2021 18:36
TERÖRİST İSRAİL FETHİ EL KARAVİ'YE BASKI YAPIYOR

Filistin Parlamentosu'nun Hamas mensubu milletvekillerinden Fethi el-Kar'avi, İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerem kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı'nda bulunan evine baskın düzenlediğini belirterek, İsrail’in bu tür adımlarla Filistinlilere gözdağı vermeyi hedeflediğini vurguladı.

Baskının yapıldığı zamana dikkat çeken Hamaslı yönetici el-Kar'avi, sabah namazı için çocuklarıyla beraber camiye gittiği sırada işgal güçlerinin evine baskın yaptığını ve aile efradına korku dolu anlar yaşattığını belirtti.

Filistinli milletvekili, baskını bir komşusunun telefonla araması üzerine öğrendiğini ifade ederek, işgal güçlerinin, baskının yapıldığı sırada kendisini evden uzak bir yerde alıkoyarak evine gitmesini engellediğini söyledi.

İşgal rejiminin, baskın ve tutuklama gibi politikalarla Filistin halkını sindirmeye ve direniş azmini kırmaya çalıştığını aktaran el-Kar'avi, işgal güçlerinin daha önce de evini birçok defa bastığını hatırlatarak, “Bizi hiçbir şey yolumuzdan döndüremez.” dedi.

Batı Şeria ve Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Filistin makamlarının raporlarına göre, İsrail 1967'den bu yana yaklaşık 1 milyon Filistinliyi tutukladı.

Halihazırda İsrail hapishanelerindeki Filistinli sayısı 5 bine ulaşırken, bunlardan 10'u kanser olmak üzere 700'ünün hasta olduğu ifade ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar