İKRİME SABRİ'DEN MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Mescid-i Aksa Hatibi ve Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, 8 Zilhicce’de baskına hazırlanan Yahudi yerleşimcilere engel olmak için Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 1441 Tarih: 13 Temmuz 2021 10:16
İKRİME SABRİ'DEN MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerinin Mescid-i Aksa’nın saygınlığını çiğnemek anlamına geldiğine işaret eden Sabri, baskının hac ve oruçla bağlantılı olan ve Müslümanlarca mübarek kabul edilen arefe gününden bir gün önce gerçekleşeceğine dikkat çekti.
 

Yahudi yerleşimcilerin 8 Zilhicce’de Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme hazırlıklarının tehlikeli bir ihlal olduğunu belirten Sabri, baskının gerçekleşmesi halinde hem Mescid-i Aksa’nın hem de Zilhicce ayının kutsallığının çiğnenmiş olacağını ifade etti.
 

Şeyh İkrime Sabri, “Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemede ısrar etmeleri İsrail’deki yeni hükümetin de aşırılıkta ve tehlikelilikte eskisinden geride kalmadığını gösteriyor. Hepsi Müslümanların haklarına tecavüz eden caniler” dedi.
 

Mescid-i Aksa’yı savunma konusunda ihmali olan Arap ve İslam ülkeleri hükümetlerinin de yaşananlardan sorumlu olduğunu kaydeden Sabri, işgalcilerin ihlallerine dur demek için harekete geçme çağrısında bulundu.
 

Yahudi yerleşimciler, sözde Süleyman Tapınağı’nın yıkılışının yıldönümü kabul ettikleri güne denk gelen 8 Zilhicce’de Mescid-i Aksa’ya baskına hazırlanıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar