SİYONİST İŞGALCİLER ETTEVANE KÖYÜNE BASKIN DÜZENLEDİ

Bugün sabahın erken saatlerinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kısmında yer alan El-Halil'in güneyindeki Yatta kasabasının doğusunda bulunan Et-Tevane köyünde Filistinlilerin yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı çıkmaları sırasında Filistinli yaşlı bir bayan yerleşimcilerin saldırılarına maruz kalarak yaralandı.  

Görüntülenme: 1167 Tarih: 19 Haziran 2021 01:47
SİYONİST İŞGALCİLER ETTEVANE KÖYÜNE BASKIN DÜZENLEDİ

Köy Meclisi Başkanı Muhammed Er-Rab'i olayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Yerleşimciler daha şafak sökmeden bölgeye baskın düzenlediler ve Filistinlilerin evlerini taşlamaya başladılar. Bu saldırı Fatıma Er-Rab'i adlı 70 yaşındaki bayanın yaralanmasına neden oldu." 

Aktivist Ratib El-Cebbur da şu bilgiyi verdi: "Yaşlı kadın Er-Rab'i orta düzeyde yaralandı  ve Kızılay ekiplerinin kendisini hastaneye ulaştırmalarını istedi."

El-Cebbur, yerleşimcilerin Ma'un yerleşim merkezinden geldiklerini dile getirerek, Filistinlilere de onların saldırılarına karşı kendilerini ve arazilerini korumaları uyarısında bulundu. 

Olay münasebetiyle yapılan açıklamalarda Et-Tevane köyü ahalisinin sık sık yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldıkları ve bu saldırılarda onların kendilerine, hayvanlarına ve arazilerine büyük zarar verildiği vurgulandı. Yerleşimcilerin baskınlarında küçük çocukları bile hedef almaktan ve onlara da saldırmaktan çekinmedikleri, çünkü insanlık ve insaf namına hiçbir şeye sahip olmadıkları dile getiriliyor. 

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin değişik mıntıkalarına inşa edilmiş olan yahudi yerleşim merkezleri Filistinliler açısından sürekli tehdit oluşturuyor. Filistinlilerin arazilerinin zorla gasp edilmesi suretiyle inşa edilen bu yerleşim merkezlerine yerleştirilen yerleşimcilerin tamamı çetelerden oluşuyor ve sürekli Filistinlilerin evlerine ve arazilerine saldırılar düzenleyerek büyük tahribata neden oluyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar