SİYONİST ASKERLER TULKEREM'DE 2 FİLİSTİNLİ GENCİ ESİR ALDI

İsrail işgal güçleri bugün Batı Şeria'daki Tulkerem'in doğusunda yer alan Anbeta beldesinde iki Filistinli genci gözaltına alırken Cenin'de de bir Filistinli genci attıkları gaz bombasıyla yüzünden yaraladılar.  

Görüntülenme: 1398 Tarih: 20 Aralık 2020 21:43
SİYONİST ASKERLER TULKEREM'DE 2 FİLİSTİNLİ GENCİ ESİR ALDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre İsrail işgal güçleri Tulkerem'in doğusundaki Anbeta beldesine baskın düzenleyerek 19 yaşındaki Muhenned Hammad adlı genci evine baskın düzenleyip arama yaptıktan sonra, yine 19 yaşındaki Zeyd Es'ad Fekha adlı genci de istihbarat merkezine sorgulama için çağırdıktan sonra gözaltına aldılar. 

Cenin'de de bir genç şehrin doğusundaki çevre yolunda bulunduğu sırada İsrail işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı gaz bombası sebebiyle yüzünden yaralandı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, Arane köyünden 21 yaşındaki Cihad Halid Ebu Murad adlı genç işine gitmekte olduğu ve Cenin'in doğusundaki çevre yolunda bulunduğu sırada işgal güçlerinin attığı gaz bombası sebebiyle yüzünden yaralandı. 

Sağlık ekiplerinin verdiği bilgilere göre Ebu Murad tedavi için Cenin Hükümet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yarasının orta düzeyde olduğu ve durumunun iyiye gittiği bildirildi. 

Hamas'ın basın bürosu tarafından dönemsel olarak hazırlanan raporların sonuncusunda İsrail işgal güçlerinin geçtiğimiz Kasım ayı içinde Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere ve onların gayri menkullerine yönelik ihlallerinin sayısı 2050'yi bulduğu dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar