ESİR HEMMAM BERHUM'UN HAYATINI KAYBETMESİNDEN SİYONİST REJİM SORUMLU

Dün İsrail işgal rejiminin zindanlarında 28 yaşında hayatını kaybettiği açıklanan Filistinli esir Hemmam Berhum'un ailesi çocuklarının ölümünden tamamen İsrail işgal yönetiminin sorumlu olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 1340 Tarih: 20 Aralık 2020 19:34
ESİR HEMMAM BERHUM'UN HAYATINI KAYBETMESİNDEN SİYONİST REJİM SORUMLU

Zindanda hayatını kaybeden ve Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Cenin'in güneyinde bulunan Sirin köyünün ahalisinden olan Hemmam Berhum'un amcası Mufid Berhum, bugün yeğeninin cenazesinin kaldırılması için düzenlenen törende yaptığı açıklamada, işgal yönetimi yetkililerinin dün Hemmam'ın kardeşiyle irtibata geçtiklerini ve onun Kefar Saba Hastanesi'nde yoğun bakıma alındığını haber verdiklerini, konunun ayrıntısı hakkında ise herhangi bir bilgi veremeyeceklerini söylediklerini dile getirdi. 

İşgal yönetimi Hemmam Berhum'un izinsiz bir şekilde Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesine girmeye kalkıştığı için gözaltına alındığını, ardından önce Betah Tekfa soruşturma merkezine sonra da Kefar Saba bölgesindeki Hedrim Cezaevi'ne götürüldüğünü açıklamıştı. İşgalcilerin iddiasına göre Hemmam burada intihara kalkıştı. 

Fakat Berhum'un ailesi işgal yönetiminin iddialarını tamamen yalanladı ve onun yıllardan beri Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde bir inşaat atölyesinde çalıştığını, bir hafta önce de her zaman olduğu gibi işine gitmek üzere evinden çıktığını belirtti. 

Hemmam'ın amcası Mufid Berhum, onun inançlı bir genç olduğunu, sağlığının da çok iyi olduğunu, bedensel veya psikolojik bir sorun yaşamadığını vurgulayarak işgal rejiminin intihar girişimi iddialarının tamamen yalan olduğunu dile getirerek onun ölümünden bütünüyle işgal yönetiminin sorumlu olduğunu vurguladı. 

Daha önce de birçok Filistinli, işgal yönetiminin istihbarat ve güvenlik merkezlerindeki soruşturma esnasında maruz kaldığı işkence yüzünden hayatını kaybetti. İşgal yönetimi yasaları işgal rejiminin güvenlik organlarına Filistinlilere işkence yapma izni veriyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar