KORSAN İSRAİL BATI ŞERİA'DA BİR TARIM TESİSİNİ YIKTI

 

Görüntülenme: 2173 Tarih: 04 Mayıs 2020 21:07
KORSAN İSRAİL BATI ŞERİA'DA BİR TARIM TESİSİNİ YIKTI

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kentinin doğusunda yer alan Teyasir köyüne düzenlenen baskında işgal güçleri, Filistinlilere ait bir tarım tesisini yerle bir etti.
 
İnsan hakları aktivisti Arif Dragime, işgal güçlerinin Filistinli Murad Cabir’e ait panellerle kaplı 36 metrekarelik bir tarım tesisini ruhsatsız olduğu bahanesiyle yıktığını belirtti.
 
Diğer yandan İsrail, koronavirüs salgını olmasına rağmen son günlerde özellikle Kudüs ve El Halil'de yıkım ve tutuklamalarını yoğunlaştırdı. Kamplara yapılan baskınlarda birçok Filistinli tutuklanırken stratejik bölgelerdeki ev ve iş yerleri de yıkıldı.
 
Filistinliler, tüm bu projelerin şehri Yahudileştirerek, siyasi ve dini karakterini değiştirme amacı taşıdığını düşünüyor.
 
Siyonist İsrail güçlerinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilerin evlerine ve diğer inşaat yapılarına yönelik başlattığı yıkımlar "etnik temizliğin bir parçası" olarak nitelendirilmektedir.
 
Öte yandan Arap Birliği de İsrail'in Filistin topraklarını ilhak için koronavirüs salgınını kullandığını açıkladı. Birlikten yapılan yazılı açıklamada "İsrail, Filistin topraklarını ilhak için salgını fırsata çevirdi" denildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar