ZALİM İSRAİL TAHLİYE ETTİĞİ FİLİSTİNLİ ESİRİ HAPİSHANE KAPISINDA TEKRAR TUTUKLADI

 

Görüntülenme: 1592 Tarih: 04 Mayıs 2020 07:21
ZALİM İSRAİL TAHLİYE ETTİĞİ FİLİSTİNLİ ESİRİ HAPİSHANE KAPISINDA TEKRAR TUTUKLADI

Zalim İsrail güçleri, hakkında tahliye kararı çıkan Filistinli esir Nihat Bedir Yunus Zagir’i, serbest bırakılmasının ardından İsrail'in kuzeyindeki Celbu Hapishanesi’nin kapısından çıkarken tekrar tutuklayarak sevincini elinden aldı.
 
Kudüslü Esir Aileleri Komitesi Başkanı Emced Ebu Asab yaptığı açıklamada, 35 ay İsrail zindanlarında esir olarak kalan Filistinli esir Zagir’in serbest bırakılmasının ardından hapishane kapısından çıkarken İsrail güçleri tarafından tekrar tutuklandığını belirtti.
 
Filistinli esir Zagir, 2017 yılının Haziran ayında, Umre ibadetlerini yerine getirdikten sonra Hicaz topraklarından dönüşü sırasında işgal rejimi tarafından tutuklanarak Batı Kudüs’teki El-Meskubiyye hapishanesi hücrelerinde uzun bir soruşturmaya maruz kalmıştı.
 
Kudüslü Esir Aileleri Komitesi tarafından yapılan açıklamada, işgal güçlerinin, zaman zaman Filistinli esirler hakkında kasıtlı olarak tahliye kararı vererek salıvermesinin ardından hapishane kapılarında tekrar tutuklayarak esirlerin iradesini kırmayı ve hayata tutunmalarının önüne geçmeyi hedeflediği vurgulandı.
 
Filistinli esir Zagir evli ve dört çocuk babası olup Burc el-Laklak kurumunda spor antrenörü olarak çalışmaktadır.
 
Filistin Esirler Cemiyeti verilerine göre, İsrail 1967'den bu yana yaklaşık 1 milyon Filistinliyi tutukladı ve halihazırda İsrail hapishanelerinde yaklaşık 5 bin Filistinli bulunuyor.
 
Ayrıca veriler, İsrail'in Ofer, Mecdu ve Ed-Damun hapishanelerinde 130 Filistinli çocuk tutuklunun bulunduğunu gösteriyor.
 
İsrail hapishanelerinde 300'ü kronik rahatsızlıklardan muzdarip, 10'u kanser yaklaşık 700 Filistinli hasta mevcut.
 
İsrail ile FKÖ arasında 1993'te imzalanan Oslo Anlaşması'ndan önce tutuklanan 26 Filistinli bulunuyor.
 
Söz konusu Filistinliler arasında 40 yıldır tutuklu olan ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumlar arasında en uzun süredir hapis yatan Nail El-Bergusi, 38 yıldır hapis olan Kerim Yunus ve Mahir Yunus da yer alıyor.
 
Ayrıca İsrail hapishanelerinde 20 yıldır tutulan 51 Filistinli bulunuyor.
 
Cezaevlerindeki Filistinli tutuklulardan 541'i bir veya birden fazla kez müebbet hapis cezasına çarptırılmış durumda.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar