İRAN'DAN SİYONİST REJİMİN BATI ŞERİA'DA YERLEŞKE İNŞA ETME PLANINA KINAMA

 

Görüntülenme: 2070 Tarih: 26 Nisan 2020 16:13
İRAN'DAN SİYONİST REJİMİN BATI ŞERİA'DA YERLEŞKE İNŞA ETME PLANINA KINAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, siyonist rejim İsrail’in yerleşke inşaatını genişletmesi ve Batı Şeria’nın bazı bölgelerini 1948 yılında işgal ettiği topraklara ilhak etme girişimi, uluslararası yasaların ihlali ve Yüzyılın anlaşması adlı şom planın doğrultusunda olduğunu belirtti.

Pazar günü korsan İsrail’in işgal altındaki topraklarda son hareketliliğini kınayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi şöyle dedi:

Bu tür illegal uygulamalar uluslararası yasaların ihlali ve bölgede barış ve güvenliğe yönelik tehdittir. BM ve diğer uluslararası ilgili kurum ve kuruluşlar görev ve sorumlulukları çerçevesinde bu tür hareketlere karşı koymalıdır.

Sözcü Musevi siyonist rejimin korona virüs salgınını sui istifade etmesine işaretle, mazlum Filistin milleti korona virüsün yanı sıra işgal, kuşatma ve yaptırım virüsleri ile mücadele ettiklerini vurguladı.

Musevi uluslararası kurum ve kuruluşlardan ve ülkelerin yetkililerinden Filistin milletine yardım etmelerini ve bir kez daha evlerinden yurtlarından avare edilmelerine müsaade etmemelerini istedi.

Filistin toprakları Filistin milletine ait olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, siyonist rejim İsrail gaspçı ve işgalci bir rejim olduğunu, Filistin meselesinin tek çözümü bu toprakların esas sahipleri arasında referandum yapılması ve Beytulmukaddes başkentli bağımsız Filistin devletinin kurulmasından ibaret olduğunu vurguladı.

Siyonist rejimde koalisyon hükümeti üzerine anlaşan Netanyahu ve Gantz gelecek Haziran ayında Batı Şeria’nın bazı bölgelerini işgal altındaki topraklara ilhak kararını uygulayacaklarını açıkladı. Bu konu ABD Başkanı Donald Trump’ın hazırladığı Yüzyılın anlaşması adlı şom planın bir parçasıdır.

 

parstoday

Yorumlar