FİLİSTİN'İN İNGİLTERE BÜYÜKELÇİSİ: SİYONİST İSRAİL'İN YASA DIŞI GİRİŞİMLERİNE ENGEL OLUNMALI

 

Görüntülenme: 1855 Tarih: 26 Nisan 2020 17:40
FİLİSTİN'İN İNGİLTERE BÜYÜKELÇİSİ: SİYONİST İSRAİL'İN YASA DIŞI GİRİŞİMLERİNE ENGEL OLUNMALI

Filistin'in İngiltere büyükelçisi Hossam Zemlet, terör rejimi İsrail'in yahudi siteleri yapımına son vermesi ve Batı Yaka topraklarının ilhakının önlenmesi için acil girişimde bulunulmasını istedi.

Filistin büyükelçisi, İngiltere dışişleri bakan yardımcısı ile yaptığı telefon görüşmesinde, terör rejimi İsrail'in Batı Yaka'da işgal ettiği toprakları ilhak etmesinin istenmeyen sonuçları olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Filistin büyükelçisi açıklamasında, 'uluslararası toplum, terör rejimi İsrail'in bu ilhak girişiminin önüne geçmezse, o zaman İsrail ile Filistin arasında barış sağlanmasına dair kalan çok az ortam da tamamen ortadan kalkar' dedi.

Filistinli yetkili, Avrupa ülkelerinin Bağımsız Filistin Devleti'ni resmiyette tanımalarını isterken, İngiltere hükümetinin bu konuda pasif tutum sergilemesini de eleştirdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, ırkçı  İsrail'in her türlü "ilhak" girişiminin uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek, Birliğin gerekli adımları atmaya hazır olduğunu ifade etti.

Irkçı İsrail'de hükümet kurulmasına yönelik varılan siyasi anlaşmayı vesile olarak kullanarak yazılı açıklama yapan Borrell, İsrail'i yerleşim yerleri politikası konusunda uyardı.

 

AB'nin yerleşim yerlerine ilişkin tutumunun değişmediğinin altını çizen Borrell, "AB'nin, İsrail'in 1967'den bu yana işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim yeri politikasına ilişkin tutumu nettir ve değişmemiştir. AB, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları uyarınca İsrail'in Batı Şeria'da egemenliğini kabul etmemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

parstoday

Yorumlar