FİLİSTİNLİLER 'BÜYÜK ŞAFAK' KAMPANYASINDA CAMİLERE AKIN ETTİ

 

Görüntülenme: 1530 Tarih: 28 Şubat 2020 06:52
FİLİSTİNLİLER 'BÜYÜK ŞAFAK' KAMPANYASINDA CAMİLERE AKIN ETTİ

Bugün sabah, on binlerce Filistinli haftalar önce başlatılan “Büyük Şafak” kampanyası kapsamında sabah namazını kılmak için Mescidi Aksa, Hz. İbrahim Camisi ve işgal altındaki Filistin’in diğer camilerine akın etti.
 
Kudüs’te sabah namazını kılmak için yola çıkan Filistinliler, işgal güçlerinin sıkı kontrolüne ve tüm engellemelerine rağmen, Mescidi Aksa’daki binlerce kişiye ulaşmak için büyük gayret sarfetti.
 
Yine, “Büyük Şafak” kampanyasına katılan binlerce gösterici, sabah namazını Batı Şeria’dakı 200’den fazla mescitte kıldı. Camilere akın eden cemaat, Mescidi Aksa muhafızlarının görevlerine devam etmesinin ve Kudüs’ü işgal planlarından korumanın önemi ile ilgili mescit imamlarından kısa vaazlar dinledi.
 
Buna ek olarak cemaatle namaz kılmanın faziletinden bahseden mescit imamları, halkı Filistin’in haklarına bağlı kalmaya ve İsrail işgaline meydan okumaya teşvik ettiler.
 
Genç erkekler ve gönüllüler, namazdan sonra mescitlerden çıkanlara su, içecek ve tatlı dağıttılar.
 
“Büyük Şafak” kampanyası, Yahudileştirme ve Yahudi yerleşkeleri inşası projesine karşı, el-Halil’deki Hz. İbrahim Cami ve işgal altındaki Kudüs’teki Mescidi Aksa’da başlatıldı, daha sonra işgalcilerin engelleme çalışmalarına rağmen genişleyerek Filistin’in diğer mescitlerine de yayıldı.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar