AVRO AKDENİZ İNSAN HAKLARI GÖZLEM MERKEZİ ABD'NİN REFAH İDDİASINI YALANLADI

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlem Merkezi (Euro-Med), İsrail işgal rejiminin ABD'nin, "sınırlı" olduğu iddiasına binaen verdiği destekle ve dünyanın suskunluğundan yararlanarak dört günden beridir Refah bölgesine yönelik olarak sürdürdüğü saldırılar yüzünden sivil halkın çok büyük sıkıntılar çektiğini ve zorluklar yaşadığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 112 Tarih: 10 Mayıs 2024 22:41
AVRO AKDENİZ İNSAN HAKLARI GÖZLEM MERKEZİ ABD'NİN REFAH İDDİASINI YALANLADI

Avro-Akdeniz Gözlem Merkezi yaptığı basın açıklamasında, işgal güçlerinin Refah bölgesine yönelik kara saldırılarını başlatmasından bu yana şehit edilen Filistinlilerin sayısının 97'ye çıktığını, bunlardan 35 kişinin çocuk, 17 kişinin de kadın olduğunu hatırlattı. Bu sayının sadece hastanelere ulaşan cenaze ve yaralı sayılarını verdiğine ayrıca bunların dışında da saldırılardan zarar görenlerin ve enkaz altında kalanların bulunduğuna dikkat çekti.

İşgal güçlerinin aynı zamanda Refah Sınır Kapısı'nı ele geçirerek insani yardım girmesini engellemek suretiyle bölgede insani krizin büyümesine, bu yüzden sağlık hizmetlerinin de aksamasına neden olduğuna dikkat çekti. 

Açıklamada işgal rejiminin Refah operasyonunun "sınırlı" olduğu iddiasının tamamen bir yanıltmadan ibaret olduğuna ve ABD'nin bu yöndeki açıklamalarının aslında insanların hayatlarını oldukça değersiz gördüğünü gözler önüne serdiğine dikkat çekildi.

Açıklamada işgal tanklarının ilerleme esnasında etrafa rastgele saldırılar düzenleyerek sivil insanların keyfi bir şekilde öldürülmesine neden olduklarına dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar