GAZZE'DE 4 SİYONİST ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Siyonistlere ait haber kaynakları, Gazze Şeridi'nin merkezi durumundaki Gazze şehrinin Zeytun Mahallesi'nde Filistinli direnişçilerle vuku bulan çatışmada işgalci askerlerden 4'ünün öldürüldüğünü, bir kısmının da yaralandığını yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu haber verdi.  

Görüntülenme: 74 Tarih: 10 Mayıs 2024 00:13
GAZZE'DE 4 SİYONİST ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Siyonistlere ait Hadashot Bazman isimli haber sitesinin bugün (10 Mayıs Cuma) yayınladığı bir haberde işgalci askerlerden 4'ünün çatışmada öldürüldüğü, bazıları ağır olmak üzere birçok askerin de yaralandığı ifade edildi. 

Bu arada İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları da yaptığı açıklamada Şehit Cihad Cibril Tugayı'na mensup mücahitlerin, işgalcilerin Netzarim koridoru adını verdikleri askeri koridor civarında konuşlandırılmış işgalci askerlere 114 mm çaplı Recum füzeleriyle saldırı düzenlendiğini duyurdu. 

Kassam Tugayları bugün sabah saatlerinde yaptığı bir açıklamada işgalcilere ait bir askeri tankı Refah girişinde pusuya düşürdüğünü duyurmuştu. 

Kassam Tugayları işgalci askerlerin sığındığı bir binayı TBG füzeleriyle vurduğunu, işgalci askerleri taşıyan bir askeri nakliye aracını da El-Yasin 105 füzeleriyle vurduğunu, araçta bulunan askerlerin tümünün ya ölü ya da yaralı bir şekilde etkisiz hale getirildiğini bildirmişti. 

Kassam Tugayları, Refah şehrinde biri Merkava tipi üç işgal tankını, Gazze'nin Zeytun Mahallesi'nde de Merkava 4 tipi bir tanklarını imha etmişlerdi. 

Kassam Tugayları tarafından Isnad Sofa askeri üssüne Recum füzesiyle, Meftahim bölgesindeki bir askeri topluluğa kısa menzilli füzelerle, Refah'ın doğusundaki Kerem Ebu Salim mıntıkasındaki işgalci askerlere de ağır havan toplarıyla saldırılar düzenlenmişti. 

İşgal ordusu sözcüsü de Refah'ta boş bir arazide 12 askerlerinin eşek arısı sokması sonucu yaralandığını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar