SİYONİST ASKERLER EL HALİL'DE BİR GENÇ KIZI ŞEHİT ETTİ

Siyonist işgal güçleri bugün (24 Nisan Çarşamba) Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'in kuzeyinde Filistinli bir genç kızı bıçaklı eyleme teşebbüs ettiği iddiasıyla şehit ettiler.  

Görüntülenme: 154 Tarih: 24 Nisan 2024 08:52
SİYONİST ASKERLER EL HALİL'DE BİR GENÇ KIZI ŞEHİT ETTİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, Sivil İşler Genel Müdürlüğü tarafından 20 yaşındaki Meymune Abdülhamid Harahişe isimli bir genç kızın işgal güçlerinin silahlarıyla şehit edildiği bilgisi verildiğini duyurdu. 

İşgal ordusunun radyosu tarafından yayınlanan haberde de işgal askerlerinin El-Halil'in güneyinde Filistinli bir genç kıza bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla ateş ettikleri belirtilmişti. Bu haberin yayınlanmasından kısa süre sonra da söz konusu genç kızın aldığı yaraların tesiriyle hayatını kaybettiği açıklandı.

İşgal güçlerinin şehit edilen genç kıza El-Halil şehrinin kuzeyindeki Gush Etzion yahudi yerleşim merkezi yakınında ateş ettikleri belirtildi. 

İşgal güçleri çoğu zaman "bıçaklı eylem" teşebbüsü gerekçesini kullanarak Filistinlileri çok keyfi bir şekilde şehit edebiliyorlar. 

Siyonist işgal güçleri Filistinlileri bazen yanlarında basit bir çakı taşımalarından dolayı bile, "bıçaklı eylem" hazırlığı yaptığı iddiasıyla tutuklayabiliyorlar. 

İşgal rejimi yasalarına göre işgalci askerlerin bir Filistinlinin eylem teşebbüsünde bulunacağından şüphelenmeleri durumunda ona silahla saldırma yetkileri bulunuyor. Bu yüzden bazen bir işgalci asker bir Filistinliyi keyfi bir şekilde öldürdüğünde, "Elini cebine götürdü, ben de bıçak çıkaracağından şüphelendim. Ben ayağını hedef almıştım ama o korkudan başını hareket ettirdi ve mermi kafasına isabet etti." diye savunmada bulunarak cezadan muaf tutulabiliyor.

Bu arada işgal güçlerinin saldırgan tutumları yüzünden son dönemde Filistin'in Batı Şeria bölgesinde direniş eylemlerinde belirgin bir artış olduğu da dile getiriliyor. Batı Şeria bölgesinde son 24 saat içinde işgal güçlerine karşı 16 direniş eylemi gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Direniş eylemlerinin artmasında işgal güçlerinin bölgedeki baskınlarında sergiledikleri vahşi tutumun büyük tesiri olduğu kabul ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar