MISIRLI DR. AHMED ABDÜLAZİZ'DEN GAZZE AÇIKLAMASI

 

Görüntülenme: 226 Tarih: 22 Nisan 2024 22:08
MISIRLI DR. AHMED ABDÜLAZİZ'DEN GAZZE AÇIKLAMASI

Mısır'daki El-Kasru'l-Ayni Tıp Fakültesi'nde kemik cerrahisi profesörü olan Dr. Ahmed Abdülaziz, Gazze'de yaşanan felaketin medya organlarının yansıtabildiklerinin çok çok ilerisinde olduğunu, burada gerçekleştirilen yıkım ve geride bırakılan tahribatın ne boyutta olduğunu kamuoyuna yansıtabilmek için hiçbir aracın yeterli olamayacağını, işin gerçeğinde yıkılan binaların tümünün enkazı altında henüz kendilerine ulaşılamamış ve topluca öldürülmüş ailelerin bulunması sebebiyle bölgenin her tarafının toplu mezarlara dönüştürülmüş durumda olduğunu dile getirdi. 

Mısırlı doktor El-Cezire yayın ağına dün (21 Nisan Pazar) yaptığı açıklamada siyonist işgal güçlerinin sürdürdükleri savaşın durdurulması için her koldan mücadele verilmesi, bunun için bütün araç ve imkanların kullanılması gerektiğini ifade etti. 

Sosyal medya platformlarında hakkında yayınlanan mesajlarda belirtildiğine göre Dr. Ahmed Abdülaziz, Mısır'daki muayenehanesini kapatarak Gazze'de gönüllü hizmet vermek amacıyla harekete geçen ilk doktorlar arasında yer aldı. Burada işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği korkunç saldırılarda yaralananlara sağlık hizmeti vermek amacıyla yoğun çabalar sarf etmek suretiyle insanlık hizmeti verdi. 

Dr. Abdülaziz son dönemde Gazze Şeridi'nin kuzey kesimine geçti ve buradaki yıkım, katliam ve tahribata da bizzat şahit oldu. Gördüğü manzarayla ilgili açıklamalarında durumun ve felaketin çok korkunç derecede olduğunu, görülenlerin kelimelerle ifade edilmesinin mümkün olmadığını, sağlık alanında da büyük bir felaket yaşandığını dile getirdi. 

Dr. Abdülaziz bölgede oturmaya elverişli bir ev bulmanın neredeyse imkansız olduğunu ve yüzlerce insanın son derece sağlıksız ortamlarda hep birlikte hayatlarını sürdürmek zorunda kaldıklarını vurguladı. Şu an çadırlarda hayatlarını sürdürenlerin gidebilecekleri bir yer bulunmadığını dolayısıyla buralardaki sağlıksız şartlarda hayatlarını sürdürmeye mecbur olduklarını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar