SİYONİST ORDU İSTİHBARAT BAŞKAN YARDIMCISI GENERAL AHARON HALİVA İSTİFA ETTİ

Siyonist işgal ordusunun istihbarat teşkilatı niteliğindeki Aman'ın başkanı Tümgeneral Aharon Haliva görevinden istifa etti. Haliva'nın 7 Ekim'de gerçekleştirilen Aksa Tufanı operasyonu karşısında askeri istihbaratın başarısız kalması sebebiyle istifa ettiği belirtildi.  

Görüntülenme: 252 Tarih: 22 Nisan 2024 02:14
SİYONİST ORDU İSTİHBARAT BAŞKAN YARDIMCISI GENERAL AHARON HALİVA İSTİFA ETTİ

İşgal ordusu radyosu Haliva'nın 7 Ekim Operasyonu'nu önceden tahmin etme konusunda başarısız olmasından dolayı görevini bırakıp ordudan emekli olmaya karar verdiği belirtildi. Emekliliğin hemen gerçekleşmeyeceği birkaç hafta içinde aşamalı bir şekilde gerçekleştirileceği belirtildi. 

Haliva işgal ordusunun sözde genelkurmay başkanına yazdığı mektupta 7 Ekim saldırısının gerçekleştiği ilk günden beri devam eden savaştaki sorumluluğunu kabullendiği, kendisinin istihbarat teşkilatının başında yer alan kişi olarak eylemi önceden tahmin etme konusunda başarısız olduğunu ve teşkilatını istenilen düzeye çıkaramadığını itiraf ettiği belirtildi. 

Siyonistlerin kaynaklarına göre Haliva, Aksa Tufanı operasyonunun gerçekleştirildiği günü "kara gün" olarak nitelendirdiği ve o korkunç savaşın acılarını asla unutamayacağını ifade etti.

Siyonistlerin haber kaynaklarında Haliva'nın istifası işgal ordusunda bir deprem olarak nitelendirildi.  

Aksa Tufanı sonrasında siyonist işgal rejiminin gerek askeri ve gerekse sivil istihbarat teşkilatları ciddi şekilde eleştirilmiş ve siyonistlerin yorumcuları tarafından bu teşkilatların üst düzey yetkililerine yönelik sert tepkilerde bulunulmuştu. Ancak teşkilatların yetkililerinin başarısızlıklarını itiraf etmeleri işgal ordusunun bu konuda yaşadığı ciddi sarsıntıyı telafi etmeye yetmiyor. Bilakis onların istifa etmesi de ayrı bir deprem olarak tanımlanıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar