GAZZE'DE SOYKIRIMIN 195. GÜNÜ

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 195’inci gününe girerken, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri işgal ordusunun bugün (18 Nisan Perşembe) çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenlediğini ve top atışı gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 143 Tarih: 18 Nisan 2024 22:14
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 195. GÜNÜ

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Miğraka Köprüsü yakınlarında işgal ordusuna ait insansız hava aracından açılan ateş sonucu bir çocuk ağır şekilde yaralandı.
 

İşgal ordusunun El-Miğraka bölgesine düzenlediği hava saldırısında da çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi.
 

Deir El-Belah’ın doğusunda Ahmed Avde Ebu Muğsib adlı genç İsrailli keskin nişancının ateş açması sonucu şehit oldu.
 

Gazze’deki sivil savunma ekipleri, işgal güçlerinin En-Nuseyrat’ın kuzeyinden çekilmesinin ardından enkaz altından şehitlerin çıkarıldığını ve enkaz altında hâlâ çok sayıda şehidin bulunduğunu açıkladı.
 

Sivil savunma ekipleri Han Yunus’un çeşitli bölgelerinden de 11 şehidin enkaz altından çıkarıldığını bildirdi.
 

Bu arada, Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun son 24 saatte 7 katliam gerçekleştirdiğini, 71 kişiyi şehit ettiğini ve 106 kişiyi yaraladığını açıkladı.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda toplam 33970 kişinin şehit düştüğünü ve yaralı sayısının da 76770’e ulaştığını ifade etti.
 

Bakanlık, caddelerde ve enkaz altında cesetlerin bulunduğunu, ilk yardım ve sivil savunma ekiplerinin kurbanlara ulaşamadığını söyledi.
 

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, işgal ordusunun Gazze kentinde ve Kuzey Gazze’de sağlık tesislerini kasıtlı olarak hedef aldığını, Şifa Hastanesi’nin yıkılmasının sağlık sistemine büyük darbe vurduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar