KUDÜS VAKIFLARI KONSEYİ'NDEN MESCİD-İ AKSA UYARISI

Kudüs’teki Vakıflar ve İslami İşler Konseyi, İsrailli fanatik bakan Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’nın tarihi statüsünü değiştirme planı konusunda uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 146 Tarih: 18 Nisan 2024 16:18
KUDÜS VAKIFLARI KONSEYİ'NDEN MESCİD-İ AKSA UYARISI

Konsey, dün (17 Nisan Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, son günlerde Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’nın statüsünü değiştirme niyetiyle ilgili medyada yer alan haberleri tehlikeli gördüklerini ifade etti.
 

Bu adımın Müslümanların Mescid-i Aksa’daki tarihi ve dini haklarının açıkça ihlali anlamına geldiğine işaret edilen bildiride, sorumsuz açıklamaların ve iğrenç planların bölgede sükûnetin sağlanması için çaba harcanırken gerginliği daha da yükselteceği ve bölgeyi meçhule sürükleyeceği kaydedildi.
 

Bildiride, tüm namazgâhları ve binalarıyla, alanları ve yollarıyla 144 dönümlük Mescid-i Aksa’nın her karışında Müslümanların dini, tarihi ve hukuki hakları olduğu vurgulanırken, bölge ve dünya ülkelerine İsrailli bakanın planlarına engel olmak için müdahalede bulunma çağrısı yapıldı.
 

Vakıflar ve İslami İşler Konseyi, Mescid-i Aksa’nın tamamen Müslümanlara ait olduğunu ve bölünemeyeceğini, dünyadaki istikrarın en önemli dayanaklarından ve uluslararası anlaşmalarla garanti altına alınan hakların korunmasının temellerinden biri olduğu dile getirildi.
 

İsrailli fanatik bakan Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’nın statüsünü değiştirecek ve girişlere yeni kısıtlamalar getirecek kapsamlı bir plan hazırladığı yönünde haberler yayınlanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar