SİYONİST İŞGALCİLER RAMALLAH'TA FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİD ETTİ

Ramallah’ın kuzeydoğusundaki El-Muğayyir köyüne saldıran Yahudi yerleşimciler Cihad Afif Ebu Alya adlı Filistinli genci şehit ederken 18 kişiyi de yaraladı. 

Görüntülenme: 197 Tarih: 13 Nisan 2024 23:31
SİYONİST İŞGALCİLER RAMALLAH'TA FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİD ETTİ

Yahudi yerleşimcilerin köye düzenledikleri baskın sırasında gerçek mermi kullandıkları, bazı evleri ve araçları da ateşe verdikleri bildirildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin köyün “En-Nekkar bölgesi” adıyla bilinen kuzey kesiminde Filistinlilere gerçek mermilerle ateş açtığını ve göz yaşartıcı bomba attığını, yaralıların hastaneye kaldırıldıklarını ifade etti.
 

Kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin köydeki bazı evlere baskın düzenlediğini ve ev sahiplerinin baskınlara direndiğini, işgal güçlerinin de Yahudi yerleşimcileri korumak için köye baskın düzenlediğini söyledi.
 

Kaynaklar ayrıca Yahudi yerleşimcilerin işgal güçlerinin gözü önünde köy sakinlerine ait araçları yaktıklarını belirtti.
 

El-Muğayyir Köy Meclisi Başkan Yardımcısı Merzuk Ebu Naim, işgal güçleri himayesinde köye baskın düzenleyen yaklaşık 1500 Yahudi yerleşimcinin köyde terör estirdiğini, 40’tan fazla evi ve aracı yaktığını açıkladı.
 

İşgal rejimi medya kaynakları dün sabah saatlerinde El-Muğayyir yakınlarında hayvan otlatan 14 yaşındaki bir Yahudi yerleşimciden haber alınamadığını ve işgal ordusunun da çobanı arama çalışmalarına katıldığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar