ŞİFA HASTANESİNDE KATLİAM

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Ofisi işgal güçlerinin Şifa Tıp Kompleksi'ne ve civarındaki binalara ve buralarda yaşamaya devam edenlere yönelik saldırılarının devam ettiğini, şimdiye kadar alınan bilgilere göre işgal güçlerinin hastaneye sığınanlardan ve çevresindeki binalarda yaşayanlardan 200 kişiyi kasıtlı bir şekilde vurarak şehit ettiklerini, 1000 kişiyi de esir aldıklarını duyurdu.  

Görüntülenme: 236 Tarih: 29 Mart 2024 15:18
ŞİFA HASTANESİNDE KATLİAM

Hükümet Enformasyon Ofisi Başkanı Selame Maruf yaptığı basın açıklamasında, Şifa Tıp Kompleksi'ne yönelik saldırıların ve kompleks içerisinde yer alan binaların yıkımının devam etmesi sebebiyle henüz buralarda varlıklarını sürdüren sağlık görevlilerine, yaralılara, hastalara ve sığınmacılara yönelik tehdidin de devam ettiğini hatırlattı. 

Maruf, hastane içinde olaylara bizzat şahit olanların verdiği bilgilere göre işgal tanklarının birçok binaya doğrudan saldırı düzenlediklerini, işgalci askerlerin geniş bir alanda insanların üzerine ateş ettiklerini ifade etti. Ayrıca hastane çevresindeki binaların da yıkıldığını ve bombalarla patlatıldığını, bunlardan bazılarının içinde ikamet edenlerin üzerine yıkıldığını ve bu yüzden birçok kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi. 

Maruf, canlı şahitlerin verdiği bilgilere göre işgal askerlerinin bazı binaların kapılarını kapatarak içindekilerin çıkmalarını engelledikten sonra buralara saldırı düzenlediklerine ve bu yolla birçok kişiyi şehit ettiklerine dikkat çekti. 

Maruf, uluslararası toplumun sessizliğinin ve işgalcilerin Şifa Hastanesi'nde sergiledikleri vahşete son vermek için herhangi bir girişimde bulunmamasının onların daha da azgınlaşmalarına sebep olduğunu hatırlattı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar