STEPHANE DUJARRİC'TEN GAZZE AÇIKLAMASI

BM bugün (28 Mart Perşembe) yaptığı açıklamada Gazze Şeridi'nde aç insanların hayatlarının kurtarılması için insani yardımların ulaştırılması konusunda tek alternatifin kara yolu olduğunu vurgularken, kara yolundan yardımların ulaştırılmasının önünde hâlâ ciddi engeller bulunduğunu, ancak vaktin tükenmekte olduğunu, bu bölgede 1 milyon 100 bin civarında insanın açlık sebebiyle hayatının tehlikede olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 203 Tarih: 29 Mart 2024 09:40
STEPHANE DUJARRİC'TEN GAZZE AÇIKLAMASI

BM Sözcüsü Stephane Dujarric düzenlediği basın toplantısında Gazze'deki çocukların hayatlarının kurtarılması için kara yoluyla yardım tırlarının ulaştırılmasının zorunlu olduğunu ifade etti. 

Dujarric, BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Filistin Topraklarındaki İnsani İşler Koordinatörü Andrea de Domenico'nun Gazze'nin kuzeyinde kısmi yardım ulaştırılan dört hastaneyi ziyaret ettiğini ve ondan aldığı bilgilere göre bir hastanenin günde ortalama gıda yetersizliğinden dolayı sağlık durumu kötüleşen 15 çocuğu tedaviye aldığını dile getirdi. 

Dujarric Gazze Şeridi'ndeki çocukların hayatlarının kurtarılması için bu bölgeye insani yardım tırlarının gündelik olarak ve kesintisiz bir şekilde girmesine imkan sağlanmasının zorunlu olduğunu vurguladı. 

Dujarric, Dünya Sağlık Örgütü'nün Gazze Şeridi'nde yaşayanların %70'inin hayati tehlike arz eden bir açlık sorunuyla karşı karşıya olduğuna dair duyuruda bulunmasına rağmen bu bölgeye kara yoluyla yardımların sokulmasının engellenmesinin devam ettiğini hatırlattı. 

Dujarric BM Dünya Gıda Programı'nın (WFP) bu ay içinde açların hayatlarının kurtarılabilmesi için Gazze'nin kuzey kesimine sadece 11 yardım konvoyu sokabildiğine dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar