KATİL İSRAİL ORDUSU FİLİSTİNLİLERİ TANKLARLA EZİYOR

El-Cezire televizyonu dün (22 Mart Cuma) Gazze kentindeki Eş-Şifa Hastanesi’nden çıktıktan sonra kendilerine güvenli bir yer arayan Filistinlilerin işgal ordusuna ait tanklar tarafından ezildiğini gösteren görüntüler yayınladı. 

Görüntülenme: 197 Tarih: 23 Mart 2024 12:53
KATİL İSRAİL ORDUSU FİLİSTİNLİLERİ TANKLARLA EZİYOR

Yayınlanan video kaydında ayağında alçı bulunan yaralı bir Filistinlinin sürünerek kaçmaya çalışırken tankla ezildiği ve geriye vücudunun yarısının kaldığı görüldü.
 

İşgal ordusu 7 bin hasta, yaralı ve yerinden edilmiş insanın bulunduğu Eş-Şifa Hastanesi’ne beş gündür baskın düzenleyerek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı ve hastane çevresindeki evlere hava saldırıları düzenledi. Baskınlar ve saldırılar sebebiyle çok sayıda kişinin şehit olduğu ya da yaralandığı bildirildi.
 

El-Cezire kanalı Perşembe günü de işgal ordusuna ait bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) Han Yunus’un Es-Sikke bölgesinde Filistinli dört sivili hedef aldığını gösteren video kaydı yayınlamıştı.
 

Şubat ayında düşürülen bir SİHA tarafından kaydedildiği belirtilen görüntülerde, Filistinli dört gençten ikisinin SİHA tarafından atılan bir füzeyle, diğer ikisinin de hemen ardından atılan iki füzeyle şehit olduğu görülüyor.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal güçlerinin masum sivilleri SİHA’lar ve tanklarla katletmesinin savaş suçu olduğuna dikkat çekerek, işgal ordusunun kana susamış bir çete olduğunu gösteren cinayetlerin durdurulmasını ve işgal güçlerinin insanlığa karşı işlediği suçlar sebebiyle hesaba çekilmesini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar