HAMAS'TAN BMGK'YA SUNULAN KARAR TASARISI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ABD’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) sunduğu ve işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılara derhal son verilmesi çağrısında bulunmayan karar tasarısının reddedilmesine övgüde bulundu. 

Görüntülenme: 213 Tarih: 23 Mart 2024 14:28
HAMAS'TAN BMGK'YA SUNULAN KARAR TASARISI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Hamas, dün (22 Mart Cuma) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, ABD’nin karar tasarısının gerçekleri çarpıtan bir üslupla kaleme alındığı ve Siyonist işgal rejiminin hedefleriyle uyumlu olduğu ifade edildi.
 

Bildiride, ABD’nin tasarısının işgal ordusuna Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırılarını sürdürme imkânı verdiği, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nde Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği soykırımı meşru gördüğü belirtildi.
 

Hamas, işgal rejimi yanlısı tasarıyı reddeden ve beş ayı aşkın bir süredir devam eden soykırımın derhal durdurulmasını isteyen Rusya, Çin ve Cezayir’in tavrını takdir etti.
 

ABD’nin BMGK’ya sunduğu karar tasarısı dün yapılan oylamada 11 “evet” oyuna rağmen daimi üyeler Rusya ve Çin’in vetoları nedeniyle reddedildi. Tasarıya Cezayir “hayır” derken Guyana ise “çekimser” oy kullandı.
 

Çin’in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun “Güvenlik Konseyi acil ve koşulsuz ateşkes için adım atmalı” derken, Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise ABD’nin karar tasarısının ateşkes çağrısında bulunmadığını, ateşkes talep ediyor algısı yaratarak uluslararası toplumu yanlış yönlendirdiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar