İŞGALCİ İSRAİL ORDUSU ŞİFA HASTANESİNİ YIKMAK İSTİYOR

Gazze’deki Hükümet Enformasyon Ofisi, işgal güçlerinin Şifa Hastanesi’ndeki sağlık ekiplerine ve yerinden edilmiş insanlara sorgulanmaya, işkence görmeye ya da idam edilmeye çıkmamaları halinde hastaneyi başlarına yıkma tehdidinde bulunduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 192 Tarih: 23 Mart 2024 08:53
İŞGALCİ İSRAİL ORDUSU ŞİFA HASTANESİNİ YIKMAK İSTİYOR

Hükümet Enformasyon Ofisi, bu sabah (23 Mart Cumartesi) erken saatlerde yayınladığı bildiride hastane içindeki sağlık ekiplerinden ve yerinden edilmiş insanlardan işgal güçleri tarafından tehdit edildiklerine dair ifadeler ulaştığını açıkladı.
 

İşgal ordusunun tüm vahşiliğiyle ve intikam amacıyla gerçekleştirdiği örgütlü cinayeti kınayan Hükümet Enformasyon Ofisi, dünyadaki bütün ülkelerden bu cinayeti ve işgal güçlerinin cinayetlerini tekrarlamasını kınamalarını istedi.
 

Bildiride, Şifa Hastanesi’ndeki sağlık ekiplerine, hastalara, yaralılara ve yerinden edilmiş insanlara yönelik cinayetin devamından Amerika Birleşik Devletleri, uluslararası toplum ve işgalci İsrail’in sorumlu olduğu belirtildi.
 

İşgal güçlerinin büyük bir vahşetle gerçekleştirdiği katliamların kınanması çağrısında bulunan Hükümet Enformasyon Ofisi, uluslararası toplumun sessizliğini bozarak savaşı ve çeşitli şekillerde devam eden katliamları durdurmak için pratik adımlar atması gerektiğini ifade etti.
 

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun dün Şifa Hastanesi’nde yaklaşık 240 hasta ve refakatçi ile sağlık ekiplerinden 10 kişiyi gözaltında tuttuğunu açıkladı.
 

Bakanlık, hastanenin bazı binalarını bombalayan işgal güçlerinin kalp ve damar hastalıkları servisini de yaktığını kaydetti.
 

Görgü tanıkları, yoğun silah ve patlama sesleri arasında işgal güçlerinin hastane içinde kuşatılanlardan teslim olmalarını istediğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar