BATI ŞERİA'DA KAHRAMANCA DİRENİŞ EYLEMİ

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bir Filistinli direnişçi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda bazıları ağır olmak üzere en az yedi İsrailli yaralandı. 

Görüntülenme: 232 Tarih: 23 Mart 2024 13:40
BATI ŞERİA'DA KAHRAMANCA DİRENİŞ EYLEMİ

Filistinli bir direnişçi bugün şafak vakti Ramallah'ın batısında, İsrailliler tarafından Benyamin bölgesi olarak adlandırılan Dulf yerleşiminde bir otobüse ateş açtı.

İbrani medyasına göre, direnişçi daha sonra geri çekilerek, İsrail güçleri tarafından saatler süren bir insan avı ve kovalamacaya neden oldu.

Direnişçi, kendisini takip eden İsrail güçleriyle birkaç saat boyunca çatıştı. Yaralananlar arasında askerlerin de olduğu bildirildi.

Saat 10:00 sularında ise bir İsrail helikopteri Filistinli direnişçiyi vurmak üzere görevlendirildi. Helikopterden alınan video görüntülerinde savaşçının makineli tüfeğiyle çalılıklar arasında ilerlediği görüldü.

Ynet'in haberine göre, "Teröristin takibi için bir savaş helikopteri ve bir uçak görevlendirildi."

Kanal 12'ye göre direnişçi füze saldırısında öldürüldü.

İbrani medyası, direnişçiyi, son operasyonları gerçekleştirenlerden farklı olarak "seçkin" bir savaşçı olarak tanımladı.

Kimliği Mücahid Bereket Mansur olarak açıklanan direnişçi, Arap 48'e göre, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın eski muhafız birliği üyesiydi.

İşgal altındaki Batı Şeria'daki direniş operasyonları, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının devam etmesiyle aynı zamana denk gelen, bölgedeki Filistinlilere yönelik ordu ve “yerleşimci” şiddetindeki artış nedeniyle son zamanlarda arttı.

YDH

Yorumlar