MAHMUD ABBAS YÖNETİMİNİN POLİSLERİ CENİN ŞEHİTLERİNİN CENAZE TÖRENİNE SALDIRDI

Siyonist işgal güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'na havadan düzenledikleri saldırıda şehit edilen üç kişinin cenazelerinin kaldırılması için bugün (21 Mart Perşembe) düzenlenen törene Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik organlarında görevli polislerin saldırıda bulunması sonucu 5 kişi yaralandı.  

Görüntülenme: 166 Tarih: 21 Mart 2024 12:36
MAHMUD ABBAS YÖNETİMİNİN POLİSLERİ CENİN ŞEHİTLERİNİN CENAZE TÖRENİNE SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre polis saldırısı sonucu yaralanan 5 kişi Cenin Hükümet Hastanesi'ne getirildi. Bunlardan birinin kafadan yaralanmış olması sebebiyle durumu ağır olduğu için İbnu Sina Hastanesi'ne nakledildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre cenaze törenine katılanlar şehitlerin şu an Abbas yönetiminin cezaevlerinde bulunan arkadaşlarının, onları son yolculuklarında görmeleri için onlar serbest bırakılmadan ve gelip görmeden şehitlerin Cenin Mülteci Kampı Mezarlığı'na defnedilmemesini istedi. 

Bu talep sebebiyle çıkan tartışma üzerine güvenlik görevlileri tartışmanın büyüyeceği endişesiyle törene katılanlara ateş ettiler. Bu sırada çıkan kargaşada şehit cenazelerinden biri yere düştü. Bunun üzerine güvenlik güçleriyle şehitlerin cenaze törenine katılanlar arasında iki saat süren bir çatışma vuku buldu. 

İşgal uçaklarının Cenin Mülteci Kampı'na dün akşam saatlerinde düzenledikleri hava saldırısında üç Filistinli şehit edilirken dördüncü bir kişi de yaralanmıştı. Şehit edilen kişilerin isimleri Muhammed Bessam Rehhal (30 yaş), Ahmed Hani Berekat ve Muhammed Fayid (her ikisi de 20'li yaşlarda) olarak açıklandı.

İşgalcilerin vahşice saldırısını ve cinayetlerini protesto amacıyla Cenin'in muhtelif caddelerinde protesto gösterileri düzenlendi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar