BATI ŞERİA'DA 9 FİLİSTİNLİ ŞEHİD OLDU

Siyonist işgal güçleri Filistin halkına yönelik soykırım savaşlarını sadece Gazze Şeridi'nde değil Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te de sürdürüyorlar. Buralarda hemen her gece baskınlar düzenleyerek yüzlerce kişiyi esir alırken ve özellikle altyapı hizmetlerini tahrip etmek amacıyla yıkımlar gerçekleştirirken, aynı zamanda kasıtlı bir şekilde saldırılar düzenleyerek insanları vahşice katlediyorlar. Bu bölgede son 24 saat içinde birbirinden bağımsız 4 ayrı hadisede şehit edilenlerin sayısının 9 olduğu ayrıca çok sayıda insanın yine işgalcilerin saldırılarında yaralandığı haber verildi. 

Görüntülenme: 122 Tarih: 21 Mart 2024 15:39
BATI ŞERİA'DA 9 FİLİSTİNLİ ŞEHİD OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre El-Em'ari Mülteci Kampı'nda düzenlenen saldırıda başından gerçek mermiyle ağır yaralanan 18 yaşındaki Muhammed Abdülkerim Ziyad Salihiyye isimli genç bugün (21 Mart Perşembe) sabahın erken saatlerinde hayatını kaybetti. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre El-Bire şehrinin Eş-Şerayit Mahallesi'ne düzenlenen baskında birçok kişi muhtelif yerlerinden yaralandı. 

Bugün sabah Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in güneyindeki Gush Etzion yahudi yerleşim merkezleri kavşağında işgal güçleri bir Filistinliye silahlı saldırıda bulunarak yaralanmasına sebep oldu, sonra herhangi bir yardım elemanının yanaşmasını engellemek suretiyle yerde sürekli kan kaybederek ölmesine sebep oldular. 

Siyonistlere ait Yedioth Ahronoth isimli gazete işgalcilerin bu kişiyi teftiş esnasında çantasında bıçak bulmaları sebebiyle vurduklarını iddia etti. İşgalcilerin çantasında bıçak buldukları iddiasıyla bir kişiyi hemen olay yerinde vurmaları ve ölünceye kadar bedeninden kanlar akmasına sebep olmak suretiyle idam etmeleri, hastaneye kaldırılmasına hiçbir şekilde müsaade etmemeleri, gözetim altına alarak sorgulamaya ihtiyaç bile duymamaları aslında siyonist işgal rejiminin hukukla hiçbir ilgisi olmayan eşkıya rejimi olduğunu bütün dünyaya ilan ettiği halde uluslararası güçlerin onu hâlâ "meşru bir devlet" olarak tanımaları da ayrıca düşündürücüdür. Bu kişinin hastaneye kaldırılmasının engellenmesi sebebiyle olay yerinde hayatını kaybettiği siyonistlerin haber kaynaklarında çok net bir şekilde dile getirildi.

Filistinlilere ait haber kaynaklarında bu olayda öldürülen kişinin, El-Halil ahalisinden 63 yaşındaki Samih Muhammed Abdurra'i Zeytun olduğu belirtildi. 

Filistin Kızılayı Eleizer yahudi yerleşim merkezi yakınında bir Filistinlinin, Beytlahim'in güneyindeki Hızır beldesine düzenlenen saldırıda yaralandığını ve kendisine müdahalede bulunulmasının engellenmesi yüzünden de hayatını kaybettiğini duyurdu. İşgalcilerin daha sonra bu kişinin cesedini bir "İsrail" ambülansıyla bilinmeyen bir yere götürdükleri bilgisi verildi. 

Tulkerem'in doğusundaki Nuru Şems Mülteci Kampı'na dün akşamdan beri düzenlenen saldırılarda şehit edilenlerin sayısının ise 4'e çıktığı haber verildi. 

İşgal uçaklarının Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri hava saldırısında ise üç Filistinli şehit edilirken dördüncü bir kişi de yaralandı. Şehit edilen kişilerin isimleri Muhammed Bessam Rehhal (30 yaş), Ahmed Hani Berekat ve Muhammed Fayid (her ikisi de 20'li yaşlarda) olarak açıklandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar