SİYONİST İŞGALCİLER NABLUS'TA BİR FİLİSTİNLİYİ ŞEHİD ETTİ

Nablus’un güneydoğusundaki Akraba beldesinde bir Filistinli dün akşam (19 Mart Salı) Yahudi yerleşimcilerin açtığı ateşle şehit oldu. 

Görüntülenme: 106 Tarih: 20 Mart 2024 15:05
SİYONİST İŞGALCİLER NABLUS'TA BİR FİLİSTİNLİYİ ŞEHİD ETTİ

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin ateşiyle ağır yaralanan 43 yaşındaki Fahir Beni Cabir’in Rafidya Hastanesi’ne kaldırıldığını ve hastanede şehit olduğunun açıklandığını bildirdi.
 

Filistin Kızılay Derneği, bir kişinin göğsünden ağır yaralandığını ve durumunun kritik olduğunu, kalbini ve ciğerlerini çalıştırma çabalarının başarısız olması üzerine şehit olduğunu açıkladı.
 

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Akraba beldesine baskın düzenlediğini ve köy sakinlerinin üzerine yoğun bir şekilde ateş açtıklarını söyledi.

Bu arada, Yahudi yerleşimciler Eriha’nın kuzeybatısındaki “El-Muarricât” yolu üzerinde bulunan ve göçe zorlanan El-Keabine Araplarına ait sacdan yapılmış 20 eve el koydu.
 

“El-Beydar” Bedevilerin Haklarını Savunma Örgütü Genel Gözetmeni Hasan Muleyhat, Eriha’nın kuzeybatısındaki Yahudi yerleşkelerinden gelen yerleşimcilerin Kasım 2023’te işgal güçleri tarafından göçe zorlanan ailelerin yaşadığı 20 barakaya el koyduğunu söyledi.
 

Bölge sakinlerine yönelik ihlallerini ve saldırılarını sürdüren Yahudi yerleşimcilerin hayvanlarını Filistinlilere ait ağıllara ve meralara saldıkları, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin yerel halkı bölgeden kovmak istediği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar