İŞGALCİ İSRAİL ORDUSU İNSANİ YARDIM EKİBİNE SALDIRDI: 30 ŞEHİD

İşgal ordusunun dün (19 Mart Salı) Gazze kentinin güneyindeki Kuveyt Kavşağı yakınlarında insani yardım dağıtımından sorumlu ekiplere düzenlediği saldırıda 30 kişi şehit oldu. 

Görüntülenme: 97 Tarih: 20 Mart 2024 17:27
İŞGALCİ İSRAİL ORDUSU İNSANİ YARDIM EKİBİNE SALDIRDI: 30 ŞEHİD

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal ordusunun insani yardım dağıtımını organize eden ve aşiret mensuplarından oluşan ekipleri hedef almasının amacının karmaşanın ve anarşinin yayılmasını sağlamak, Gazze Şeridi sakinlerini göç etmeye zorlamak olduğunu söyledi.
 

Hamas, konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada, uluslararası topluma çağrıda bulunarak, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini, gelişigüzel bombardımanla ve açlık silahıyla Filistinlileri öldüren işgal güçlerini dizginlemesini istedi.
 

Yardım dağıtımını organize eden ekiplerin hedef alınmasının işgal güçlerinin sadizmine eklenmiş yeni bir cinayet olduğunu kaydeden Hamas, “Siyonist işgalcinin saldırılarının yoğunlaşması halkımızın iradesini kıramayacak ve direnişini sarsamayacak” dedi.
 

İşgal ordusu savaş uçakları dün ayrıca Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki En-Nuseyrat Kampı’nda bir eve hava saldırısı düzenledi.
 

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun son 24 saatte 9 katliam gerçekleştirdiğini, 93 kişiyi şehit ettiğini ve 142 kişiyi yaraladığını açıkladı.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda toplam 31819 kişinin şehit düştüğünü ve yaralı sayısının da 73934’e ulaştığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar