BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (18 Mart Pazartesi) erken saatlerde Batı Şeria’nın birçok kentine ve beldesine baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 176 Tarih: 18 Mart 2024 08:26
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Cenin’e bağlı Ya’bed beldesinde Ali Ahmed Hal Kubha adlı genci gözaltına aldı ve evinde arama yaptı.
 

Es-Siletu’l-Harisiyye beldesi sakinlerinden eski esir Muhammed Said Ubeydi’nin de 1948’de işgal edilen topraklarda bulunduğu sırada işgal polisi tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin dün gece Cenin’e bağlı Fakua ve Celbun köylerine baskın düzenlediğini, baskınlar sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığını bildirdi.
 

İşgal güçleri Cenin’de ayrıca Deir Ğazale, Arrane ve El-Celeme köylerine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptı.
 

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Tulkerem kentinin batı, güney ve doğu mahalleleri ile Eş-Şa’raviyye bölgesine baskın düzenlediği, Tulkerem’in doğusundaki Zenabe banliyösünden Muhammed Eş-Şafii ile kuzeyindeki Atil beldesinden Muhammed Haşim Subha’yı gözaltına aldığı belirtildi.
 

İşgal güçleri El-Halil’in güneyindeki Es-Semu’ beldesine baskın düzenleyerek Bilal Ömer El-Bedarin ve Mustafa El-Anid’i gözaltına aldı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Arafat Cemal Ramazan ve Nasreddin Haldun Aside adlı gençleri Nablus’un güneybatısında yer alan Tel köyündeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ifade etti.
 

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Kudüs’ün kuzeydoğusundaki El-İseviyye beldesi yakınlarında yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar