GAZZE'DE SOYKIRIMIN 164. GÜNÜ

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 164’üncü gününe girerken, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri işgal ordusunun bugün (18 Mart Pazartesi) çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenlediğini ve top atışı gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 229 Tarih: 18 Mart 2024 14:58
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 164. GÜNÜ

İşgal güçlerinin Er-Reşid Caddesi’nde insanların üzerine açtığı ateş sonucu şehit düşenlerin naaşları Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Aksa Şehitleri Hastanesi morguna kaldırıldı.
 

Medya kaynakları, işgal güçlerinin Gazze’deki Eş-Şifa Hastanesi’nde bulunanların avluda toplanmasını istediğini, aralarında gazetecilerin de olduğu onlarca kişiyi gözaltına aldığını ve canlı yayın araçlarını tahrip ettiğini söyledi.
 

El-Cezire kanalı, işgal güçlerinin kanal muhabiri İsmail El-Gül’ü darp ederek gözaltına aldığını duyurdu.
 

İşgal güçleri Er-Rimal Mahallesi sakinlerinden ve Eş-Şifa Hastanesi çevresinde bulunanlardan bölgeyi derhal boşaltmalarını istedi.
 

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun son 24 saatte 8 katliam gerçekleştirdiğini, 81 kişiyi şehit ettiğini ve 116 kişiyi yaraladığını açıkladı.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda toplam 31726 kişinin şehit düştüğünü ve yaralı sayısının da 73792’ye ulaştığını ifade etti.
 

İşgal güçleri Eş-Şifa Hastanesi yakınlarında bulunan ve yerinden edilmiş insanların sığındığı iki okula baskın düzenleyerek onlarca kişiyi gözaltına aldı.
 

Görgü tanıkları Eş-Şifa Hastanesi’nin avlusunda cesetler bulunduğunu ve hastanenin kapısında tanklar beklediği için cesetlere ulaşılamadığını söyledi.
 

İşgal ordusunun Gazze kenti El-Lebabidi Caddesi’nde bir eve düzenlediği hava saldırısında yaralanan ve enkaz altında kalan kişiler olduğu belirtildi.
 

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Gazze kentindeki Eş-Şifa Hastanesi’ne geniş çaplı bir saldırı düzenledi.
 

Görgü tanıkları hastaneye yapılan baskında çok sayıda kişinin şehit olduğunu ya da yaralandığını, işgal güçlerinin pencerelere yaklaşan herkese ateş açtığını ve yoğun ateş sebebiyle yaralılara müdahale edilemediğini bildirdi.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal ordusunun Eş-Şifa Hastanesi’ne düzenlediği saldırının işgal güçlerinin şaşkınlığının ve ne yapacağını bilmez bir halde olduğunu gösterdiğini ifade etti.
 

Hamas, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Gazze Şeridi’nde geri kalan sağlık tesislerinin korunması çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar