FİLİSTİNLİ İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistinli insan hakları örgütleri, işgal güçlerinin Gazze’deki yardım dağıtım merkezlerini bombalamasının ve aç insanları katletmesinin çirkin bir fiil olduğunu ve mutlaka hesabının sorulması gerektiğini söyledi. 

Görüntülenme: 118 Tarih: 16 Mart 2024 00:58
FİLİSTİNLİ İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İnsan hakları örgütleri dün (15 Mart Cuma) konuyla ilgili yayınladıkları bildiride, uluslararası siyasi irade ve hesaba çekme yokluğunda işgal ordusunun Gazze Şeridi’ndeki yardım dağıtım merkezlerine ve yardım bekleyen sivillere yönelik kasıtlı saldırılarını artırdığı ifade edildi.
 

İşgal rejiminin 161 gündür devam eden toplu katliamlardan yorgun düşen Filistinlilere karşı açlığı silah olarak kullanmakta ve katliamlarını sürdürmekte ısrar ettiği belirtilen bildiride, işgal güçlerinin dün Gazze’nin batısındaki Er-Reşid Caddesi’nde yardım bekleyen onlarca insana ateş açtığı, üç kişinin şehit olduğu ve birçok kişinin yaralandığı kaydedildi.
 

İşgal ordusu önceki gece de Gazze’nin güneyindeki Salahaddin Caddesi üzerinde bulunan Kuveyt Kavşağı yakınlarında insani yardım bekleyen binlerce kişinin üzerine tanklardan, helikopterlerden ve insansız hava araçlarından ateş açarak en az 20 kişiyi şehit etmiş ve 155’ten fazla kişiyi de yaralamıştı.
 

Filistin İnsan Hakları Merkezi, El-Mizan Merkezi ve El-Hak Müessesesi’nin yayınladığı ortak bildiride, işgal güçlerinin her seferinde yüzlerce ve binlerce sivilin insani yardım almak için toplanmasına izin verdiğine ve daha sonra üzerlerine ateş açtığına dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar