HAMAS'TAN MESCİD-İ AKSA'YI DOLDURAN FİLİSTİNLİLERE ÖVGÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), mübarek Ramazan ayının ilk Cuma gününde Mescid-i Aksa’yı dolduran Filistinlilere övgüde bulundu. 

Görüntülenme: 113 Tarih: 16 Mart 2024 10:02
HAMAS'TAN MESCİD-İ AKSA'YI DOLDURAN FİLİSTİNLİLERE ÖVGÜ

Hamas, dün akşam (15 Mart Cuma) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, “Mübarek Ramazan ayının ilk Cuma gününün çağrısına uyarak namaz kılmak, nöbet tutmak ve itikâfa girmek için Mescid-i Aksa’ya gidenleri övüyor ve takdir ediyoruz” dedi.
 

Bildiride, Mescid-i Aksa’yı dolduran Filistinlilerin nöbetleri kutlanarak direnişleri ve fedakârlıkları, Siyonist işgalcilerin ihlallerine boyun eğmemeleri ve Müslümanların ilk kıblesine uygulanan ablukayı kırmaları selamlandı.
 

Hamas, engellere rağmen Mescid-i Aksa’da dün Cuma ve teravih namazlarını kılan kalabalığın Batı Şeria, Kudüs ve 1948’de işgal edilen topraklardan gelen murabıtlar başta olmak üzere Filistin halkının Kudüs ve Mescid-i Aksa savunmasında ilk safta yer aldığının göstergesi olduğunu ifade etti.
 

Filistin halkının işgalci düşmanın Mescid-i Aksa’yı kirletme ve bölme planlarına geçit vermeyeceğini kaydeden Hamas, Filistinlilerden Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa’yı korumaya devam etmelerini istedi.
 

Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğunu hatırlatan Hamas, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimci sürülerinin Mescid-i Aksa’da emrivaki yapma girişimlerine karşı koyma çağrısında bulundu.
 

Siyonist işgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen dün mübarek Ramazan ayının ilk Cuma gününde on binlerce kişi Cuma ve teravih namazlarını Mescid-i Aksa’da eda etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar