GAZZE'DE SOYKIRIMIN 159. GÜNÜ

Siyonist katillerin Filistin'in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, bugün (13 Mart Çarşamba) 159'uncu gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. İşgal güçlerinin vahşi saldırıları yüzünden bölgedeki ahalinin %90'dan fazlası hayatlarını sığınma merkezlerinde idame ettirmeye çalışıyor. 

Görüntülenme: 153 Tarih: 13 Mart 2024 18:28
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 159. GÜNÜ

Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar.  

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

İşgal uçaklarının Refah şehrinin ortasında UNRWA'nın yardım dağıtım merkezine saldırı düzenlemesi sonucu 5 kişi şehit oldu. 

İşgalcilere ait insansız hava araçlarından Han Yunus'un güneyindeki bir yolda bir araca saldırı düzenlendi. 

Bugün sabah saatlerinde Gazze şehrinin Tellu'l-Heva Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda 5 kişi şehit olurken birçok kişi de yaralandı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalcilerin topçuları Tellu'l-Heva Mahallesi'nde Filistin Kızılayı'na ait olan Kudüs Hastanesi'nin çevresine 4 adet top saldırısı gerçekleştirdiler. Bu saldırılar neticesinde aralarında çocukların da bulunduğu 5 kişi şehit olurken birçok kişi de muhtelif şekillerde yaralandı. 

Gazze şehrinin güneyindeki Zeytun Mahallesi'ne düzenlenen top saldırısında da 3 kişi şehit oldu. 

Han Yunus'un Mevası mıntıkasında, Hamed Sitesi'nin batısında sığınmacıların çadırlarına düzenlenen top saldırısında da bazı sığınmacılar yaralandı. 

Hamed Sitesi'nde işgalcilerin daha önce saldırı düzenledikleri bir bölgede enkaz altından 6 şehidin cenazesi çıkarıldı. 

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan El-Bureyc Mülteci Kampı'nda Ayd ailesinin evinin vurulması sonucu 8 kişi şehit oldu. 

İşgal uçakları yine Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırılar düzenlediler. 

Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde yer alan Beytu Hanun'da işgal uçakları Eş-Şevva Okulları'nın civarına saldırılar düzenlediler. 

Zeytun Mahallesi'nde işgal uçaklarının Azzam ailesine ait evi bombalaması sonucu bazı kişilerin şehit olduğu bildirildi. 

İşgal güçleri Han Yunus'un kuzeyinde ve batısında bulunan evlere yeniden saldırılar düzenlediler. Han Yunus'taki dairelerin çoğunun tamamen tahrip edildiği belirtildi. 

Orta Vilayet'te işgal topçuları muhtelif bölgelere saldırılar düzenlediler. 

İşgal güçlerinin Gazze'nin Sahabe Caddesi'nde Lulu ailesine ait eve saldırı düzenlemesi sonucu iki kişi şehit olurken 4 çocuk da yaralandı. Sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalanları kurtarmaya çalıştıkları bildirildi. 

İşgal güçlerinin dün gece Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan Deyru'l-Belah'a düzenledikleri saldırıda 10 kişinin şehit edildiği bildirilmişti. 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın bugün yayınladığı günlük raporda işgal güçlerinin bölgede sürdürmekte oldukları soykırım saldırılarında son 24 saat içinde, 10 katliam gerçekleştirdikleri bu katliamlarda toplamda 88 kişinin şehit edildiği, 135 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında 7 Ekim 2023 tarihinde başlatılan soykırım saldırılarında şimdiye kadar şehit edilenlerin toplam sayısının 31 bin 272 yaralananların sayısının ise 73 bin 24 olduğu; ancak bu sayının enkaz altında olanları ve işgal güçleri tarafından öldürülüp cesetleri yollara savrulanları kapsamadığı ifade edildi. Açıklamada enkaz altında ve yollarda da binlerce kişinin bulunduğu işgal güçlerinin saldırıları ve engellemeleri yüzünden sağlık ekiplerinin ve sivil savunma elemanlarının onlara ulaşmakta büyük zorluklar yaşadıkları belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar