GAZZE'DE SU KRİZİ BÜYÜYOR

Siyonist işgal rejiminin, Gazze ahalisini aç ve susuz bırakma politikası yüzünden açlık krizinin ve su sorunun gittikçe büyüdüğü, işgalcilerin bölgeye saldırıda bulunmalarından önce günlük olarak kişi başına düşen su miktarının 90 litre olmasına rağmen bugün bu miktarın 2 litreye kadar düştüğüne dikkat çekildi. 

Görüntülenme: 245 Tarih: 12 Mart 2024 20:44
GAZZE'DE SU KRİZİ BÜYÜYOR

Gazze Belediyesi Sözcüsü Hüsni Mehna yaptığı açıklamada Gazze'nin kuzey kesiminde yaşanan insanlık kriziyle ilgili herhangi bir şey yapılmaması ve işgalcilerin ablukalarına son verilmesi için girişimde bulunulmaması durumunda açlık ve susuzluk sebebiyle ölümlerin artabileceğini hatırlattı. 

Mehna, Gazze'nin kuzey kesimine gıda yardımları ulaştırılmasının son derece büyük önem arz ettiğini ancak şu an ulaştırılan miktarın ihtiyacın çok gerisinde kaldığını söyledi. 

Mehna, işgal rejiminin bölgeye saldırılarını başlatmasından önce kişi başına günlük su miktarının 90 litre olmasına rağmen bugün bu miktarın 2 litreye kadar düştüğünü bunun da su konusunda ciddi kriz yaşanmasına sebep olduğunu vurguladı. 

İşgal rejimi Gazze bölgesine yönelik saldırılarında, uygulamayı planladığı aç ve susuz bırakma politikasının etkili olmasına zemin hazırlamak amacıyla gıda depolarını ve temiz su kaynaklarını kasten vurarak imha etti. İşgal güçleri aynı zamanda Gazze'deki altyapı tesislerine de kasıtlı bir şekilde saldırarak buraları tamamen tahrip etti. Altyapı tesislerinin tahrip edilmesi ise hem suların dağıtılması hem de atık suların kanalizasyon yoluyla tasfiye edilmesi imkanlarının ortadan kalkmasına neden oldu. Atık suların tasfiye edilememesi ise hijyen problemlerinin ortaya çıkmasına ve mikrobik hastalıkların yayılmasına neden oluyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar