YEMEN'DEN BOYKOT ÇAĞRISI

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, Yemenlilerin Filistin halkına desteğinin devam ettiğini vurgulayarak, tüm Arap ve İslam ülkelerine Siyonistlerin suçlarına karşı ortak hareket etme ve Amerikan ve İsrail mallarını boykot etme çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 182 Tarih: 12 Mart 2024 23:08
YEMEN'DEN BOYKOT ÇAĞRISI

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat, mübarek Ramazan ayının gelişi münasebetiyle yaptığı konuşmada, Arap ve İslam ülkelerini Filistin'e karşı duyarlı olmaya ve mazlum Filistin halkına destek olmaya çağırdı.

El-Meşat, Yemen’den işgal altındaki Filistin'e giden Siyonist, Amerikan ve İngiliz gemi ve gemilerine yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonların, Gazze'ye yönelik saldırılar duruncaya ve bu bölgedeki abluka kaldırılıncaya kadar devam edeceğini bir kez daha vurguladı ve bahsedilenler dışındaki tüm gemiler için bölgenin güvenli olduğunu söyledi.

Mehdi el-Meşat ayrıca tüm Arap milletlerini ve İslam alemini, mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Amerikan ve İsrail mallarını boykot etmeye davet etti.

Bu Yemenli yetkili ayrıca, Yemen ordusunu, tüm silahlı güçleri ve Ensarullah hareketinin lideri Abdülmelik el-Husi'yi ayrıca Yemen halkını ve tüm dünya Müslümanlarını, kutsal Ramazan ayı sebebiyle tebrik ederken ve şunları belirtti: Büyük Yemen milletine, mazlum Filistin halkıyla gösterdiği eşsiz dayanışmadan dolayı takdirlerimizi sunuyoruz.

El-Meşat sözlerinin devamında şunları açıkladı: Yemen halkı, Filistin halkına destek amacıyla haftalık faaliyetlerine ve gösterilerine devam ediyor. Bu duruşları da Yemen halkının inançlı kimliğini ve özgün duruşunu gösteriyor. Sana ve diğer illerdeki tüm Yemen halkından bu süreci sürdürmelerini ve düşmanların komplolarını boşa çıkarmalarını istiyoruz.

O, söyle devam etti: Gazze'deki ve Filistin'in dört bir yanındaki kardeşlerimiz üst üste altıncı aydır Amerika ve İsrail'in menfur saldırılarına ve cinayetlerine maruz kalırken mübarek Ramazan ayı da geldi. Siyonistlerin bugün Gazze'de Filistin halkına karşı işlediği tüm suçlar, ABD'nin açık desteği olmasaydı gerçekleşemezdi. Amerika, Güvenlik Konseyi'nde üst üste üçüncü kez uluslararası çabaları ve Gazze'de ateşkes yönündeki küresel talepleri engelledi.

Yemen'deki Ensarullah hareketinin lideri Abdülmelik el-Husi, dün mübarek Ramazan ayının gelişi dolayısıyla yaptığı konuşmada şunları ifade etmişti: Operasyonlarımız ve faaliyetlerimiz büyük ölçüde devam edecek ve devam etmesi gereken önemli ve zaruri faaliyetlerimiz var. Yürüyüşler füze ve drone eylemleriyle alakalıdır. Amerikan gemilerine füze ve drone ateşlendiğinde Amerikalılar Tufan’ın ve halk desteğinin bu operasyonların arkasında durduğunu biliyor. Dolayısıyla yürüyüşe katılmak önemli, büyük, gerekli ve onurlu bir vazifedir. Halkın desteği, düşmanın iç işlerine karışmasının ve askeri operasyonlarına engel olmasının önüne geçiyor.

Ensarullah lideri şunu vurguladı: Gazze'de yaşananlar tüm İslam ümmetini hedef almayı hedefliyor. Eğer uyanık olmazsak, eğer cihat bayrağını taşımazsak ve Müslümanların durumuna önem vermezsek bu vaziyet çok tehlikeli bir hal alır. Faaliyetlerimiz sonuna kadar devam edecek zira bu temel ve vazgeçilemez bir esastır.

tesnim

Yorumlar