SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ NURU ŞEMS MÜLTECİ KAMPINDA ALTYAPIYI TAHRİP ETTİ

Siyonist işgal güçleri dün (3 Mart Pazar) gece Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Tulkerem şehrinin doğusundaki Nuru Şems Mülteci Kampı'na gece yarısı baskın düzenlediler. Yüzlerce askerin katıldığı baskında çok sayıda askeri araç kullanıldı.  

Görüntülenme: 242 Tarih: 04 Mart 2024 21:39
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ NURU ŞEMS MÜLTECİ KAMPINDA ALTYAPIYI TAHRİP ETTİ

Nuru Şems Mülteci Kampı'ndaki gençlerin baskına karşı çıkmaları üzerine işgalci askerlerle Filistinli gençler arasında çatışma çıktı. Bunun üzerine işgalciler yanlarında getirdikleri iş araçlarıyla mülteci kampının bütün altyapı tesislerini tahrip etti, caddelerinde uzun çukurlar açarak kullanılamaz hale getirdiler. Özellikle mülteci kampının ana caddelerinin çıktığı İktaba Kavşağı'nı tamamen kullanılamaz hale getirdikleri belirtildi. 

İşgalcilerin yıkım faaliyetinde beş adet büyük tip askeri buldozer kullandıklarına dikkat çekildi. 

Saatler süren yıkım işleminden sonra Nuru Şems Mülteci Kampı'nın altyapı tesisleri ve yol bağlantıları tamamen tahrip edildi. 

Bu durum siyonist işgal güçlerinin Filistin topraklarındaki yıkım ve tahribat faaliyetini sadece Gazze'de yapmadığı, işgal altında tuttuğu Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te de bir yandan insanları esir alma amaçlı baskınlarını, saldırılarını ve cinayetlerini sürdürürken bir yandan da bu bölgede yaşayan halk açısından bölgeyi tamamen yaşanılamaz hale getirmek amacıyla yıkım ve tahribat yaptığını göstermesi açısından dikkat çekiciydi. 

İşgal güçleri Batı Şeria bölgesindeki saldırılarını, baskınlarını, cinayetlerini ve yıkımlarını gündelik olarak sürdürüyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar