ABD'DEN GAZZE'DE YARDIM ŞOVU

Gazze hükümetinin medya bölümü Amerika'nın zaten Gazze Şeridi'ndeki işgalciliğin temel nedeni olduğunu vurgulayarak Amerika'nın Gazze'ye havadan yaptığı yardımların şov amaçlı olduğunu, yapmacık, propagandif ve faydasız bir eylemde bulunduğunu duyurdu. 

Görüntülenme: 282 Tarih: 04 Mart 2024 00:10
ABD'DEN GAZZE'DE YARDIM ŞOVU

Gazze devleti, Amerika'nın gerçekleri saptırma ve gerçek yardım ulaştırma yöntemlerinin yolunu kapatmak için bu eylemde bulunduğunu da vurguladı. 

Gazze Şeridi hükümet medyası yayınladığı bildiride, Gazze'deki açlık krizinin derinleştiğini, ve havadan yapılan yardımların bu durumun iyileşmesine yardımcı olamadığını, Amerika hükümeti ve uluslararası toplumun ve Siyonist Rejim'in mevcut durumdan sorumlu olduğunu vurguladı. 

Bu bildiridde şu ifadelere de yer verildi: " 2 milyon 400 bin kişi Gazze'de zor beslenme koşullarında yaşıyor, Gazze'nin Kuzeyindeki sorunlar ise daha da derinleşmektedir, havadan yapılan destekler bu durumu önleyemiyor, zaten çocuklar bu facianın en büyük kurbanları, şimdiye dek açlıktan 700 bin kişinin hayatı tehlikeye düşmüştür." 

Bu bildiride ayrıca "Bazı ülkeler Gazze'ye birkaç uçakla hava yardımı gönderme fikri üzerinde çalıştı ancak herkes bunun Gazze Şeridi halkına yardım etmenin en iyi yolu olmadığını biliyor. İyi niyetle Gazze halkına havadan yardım gönderen ülkeler var ama diğerleri arasında kötü niyetli ülkeler de var. Tıpkı Gazze'deki işgalcilerin suçlarından doğrudan sorumlu olan ABD ve müttefikleri gibi, işgal rejimi de Filistin halkını silahlarla ve ABD'nin yeşil ışığıyla öldürmeye devam ediyor" ifadeleri de kullanıldı. 

Gazze'deki bu hükümet organı, Gazze'ye hava yardımı göndermenin yanı sıra kara geçişlerinin açılmasını engellemenin, Gazze'ye yardım sağlamanın gerçek çözümlerini es geçmek olduğunu, aslında bir gösteri ve propaganda olduğunu, gerçeği çarpıtan faydasız bir eylem olduğunu vurguladı. Bu eylem, işgalcilerin Gazze halkını aç bırakma, işgalci rejime zaman kazandırma, kıtlığı yayma ve Filistin halkına daha fazla zarar verme politikalarıyla uyumludur.

Bu açıklamanın devamında, yardımların havadan fırlatılmasının Gazze halkı için tehlikeli sonuçlar doğurduğu ve büyük bir zorluk oluşturduğu ifade edilerek; bu yardımların bir kısmının tampon duvar yakınına veya İsrail ordusunun kontrolü altındaki bölgelere döküldüğü ve bu durumun yardım almaya çalışan Filistinlilerin ölüm ve öldürülme riskini artırdığı da vurgulandı.

tesnim

Yorumlar